Ajax heeft nog drie kandidaten: Ten Hag, Potter en 'de grote onbekende'

24 april 2024, 23:59   Bijgewerkt: 25 april 2024, 00:33
Foto: © Imago

Ajax heeft nog drie trainers op de kandidatenlijst voor volgend seizoen staan: Erik ten Hag, Graham Potter en 'de grote onbekende', zo meldt Valentijn Driessen. Van die drie zou in ieder geval de Engelsman woensdagavond aanwezig zijn geweest in de Johan Cruijff ArenA, waar Ajax op de valreep een punt redde tegen Excelsior (2-2). De chef voetbal van De Telegraaf heeft hem in ieder geval niet gespot, maar weet wel wie er 'nog altijd met stip op 1' staat om John van 't Schip komende zomer te gaan opvolgen: Ten Hag.

"Hij zou aanwezig zijn, maar als het al zo is dan wist hij zich goed schuil te houden", schrijft Driessen in zijn wedstrijdverslag over Potter. De journalist bestrijdt overigens niet dat de oud-trainer van Brighton & Hove Albion en Chelsea 'wel degelijk prominent op de kandidatenlijst' van de Amsterdammers prijkt, maar hij zou dus niet de enige en ook niet de favoriete kandidaat zijn.

Artikel gaat verder onder video

"Naast een grote onbekende kandidaat staat Erik ten Hag nog altijd met stip op 1 genoteerd op het lijstje van drie van Ajax", weet de journalist. Een terugkeer van de man uit Haaksbergen, die terwijl Ajax ploeterde tegen de Kralingers met Manchester United een spectaculaire zege boekte in de Premier League, is echter in nevelen gehuld: "Moet hij vertrekken bij Manchester United? Zo ja: wanneer? En wil Ten Hag terugkeren naar Ajax? Of hangt dat weer samen met een eventuele terugkeer van de geschorste algemeen directeur Alex Kroes?", vraagt Driessen zich hardop af.

Donderdag wordt mogelijk meer duidelijk over een terugkeer van de geschorste algemeen directeur, als rvc-voorzitter Michael van Praag het gesprek met de leden aangaat: "Komen de twee strijdende partijen niet eerder tot elkaar dan zal het op 21 mei ongetwijfeld een explosieve aandeelhoudersvergadering gaan worden. Met meer vuurwerk dan bij Ajax-Excelsior", voorziet Driessen. Bovendien benoemt hij nu al de enorme klus voor de opvolger van Van 't Schip, wie dat ook moge worden: "Bij eventuele onzichtbare aanwezigheid zal Potter in ieder geval niet onder de indruk zijn geraakt van de Ajacieden. Wel zag hij wat heel Nederland al weet: de nieuwe trainer van Ajax wacht een gigantisch karwei. Tegelijkertijd ligt daar ook de uitdaging voor Ten Hag, Potter of de grote onbekende."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frank de Boer terug halen en dan eerst grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar zou je gelijk in kunnen hebben ondanks dat ik ten Hag de voorkeur geeft. Ik denk niet dat de Boer voor minimaal 3 jaar gaat tekenen. Meer dat het gevoel geeft dat ten Haag dat misschien wel dat doet. Het wordt nu wel heel erg spannend in de komende 6 a 10 dagen lijkt mij voor de juiste keuze !!!

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

harry potter? die gaat goed elftal toveren!! en ten hag denkt bij zichzelf ik dacht dat het in manchester kut was maar hier is het nog erger!! en de derde is gewoon nog iemand verzinnen die misschien ooit vrijkomt en dan roepen die hadden we voor ogen!! jaja

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

makkelijk zeggen van deze geweldige meneer driessen, een grote onbekende maar ik weet niet wie???? Kan iedereen wel roepen toch, ga maar even door dan , ik weet dat er een andere trainer komt bij feyenoord maar ik weet niet wie, sjonge jonge wat een verslaggever. top van de nederlandse roddel sport journalisten

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon Van Gaal verplichten om tijdelijk de boel te saneren en hem tegen Bergwijn, Berghuis, Taylor en Rensch laten zeggen: "Jullie zijn niet groter dan Ajax en nu als de sodemieter nog veel meer je best doen anders.....", lijkt mij heerlijk.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo mensen, daar gaan we......De winnaar is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen