Promes ontvangt opnieuw slecht bericht: Spartak Moskou neemt drastisch besluit

4 april 2024, 13:45
Foto: © Imago

Spartak Moskou is gestopt met het uitbetalen van salaris aan Quincy Promes. Dat heeft algemeen directeur Oleg Malisjev laten weten tegenover persbureau TASS. De voormalig speler van onder meer Go Ahead Eagles, FC Twente en Ajax verblijft in afwachting van een mogelijke uitlevering aan Nederland in een gevangenis in Al Aweer. Daar zijn de omstandigheden allesbehalve comfortabel, zo wist misdaadverslaggever John van den Heuvel onlangs nog te melden.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Promes zijn laatste wedstrijd voor Spartak Moskou al heeft gespeeld. De 50-voudig Oranje-international kwam dit seizoen 21 keer in actie voor de club uit de Russische hoofdstad en was goed voor acht doelpunten en evenveel assists, maar heeft al sinds begin december geen wedstrijd meer gespeeld. Promes zit sinds eind februari vast in Dubai nadat hij was aangehouden wegens een ‘plaatselijk vergrijp’. Het Openbaar Ministerie hoopt hem uitgeleverd te krijgen. In Nederland wacht Promes een lange celstraf van in totaal 7,5 jaar.

Artikel gaat verder onder video

Of Promes ooit nog het shirt van Spartak Moskou zal aantrekken, valt dus nog te bezien. De club is in elk geval gestopt met het uitbetalen van zijn loon. We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is. Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij niet bij de ploeg is, wordt algemeen directeur Malisjev geciteerd door De Telegraaf. Volgens Van den Heuvel zou Promes in de gevangenis hebben laten ontvallen dat hij hoopt op een uitlevering door Dubai aan Rusland. In dat land zou er eveneens een onderzoek lopen naar de voetballer, in dit geval wegens mogelijke belastingontduiking. Mocht Rusland een uitleveringsverzoek indienen, dan zou Promes zijn in Nederland opgelegde celstraffen kunnen ontlopen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vrijgekomen Dani Alves ontvangt opvallend bezoek in woning in Barcelona

De op borgtocht vrijgekomen Dani Alves heeft opvallend bezoek ontvangen in zijn woning in Spanje, zo melden de media daar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Nou hij zit niet in de beruchte gevangenis. Gewoon in een politiebureau naast het vliegveld. Dat salaris, die man heeft miljoenen verdiend, wat uitgegeven aan de coke handel maar heeft vast genoeg verdiend. Met een crimineel hoef je geen medelijden te hebben.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Klopt helemaal heeft hy gleimidel in zyn zel

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rotterdammer he ??!

DRAAK72
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Over laten komen Nederland en nooit meer los laten geef hem gleimidel mee

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Nederlandse justitie had hem toen moeten oppakken toen ze de kans hadden, maar nee...laat hem maar gewoon vertrekken.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen