Koeman: 'Sommige clubs hebben daar hun mond vol van, kijk naar Ajax'

14 april 2024, 11:18   Bijgewerkt: 14 april 2024, 11:32
Foto: © Imago

Ronald Koeman zal op het EK komende zomer niet bang zijn om met vijf man achterin te spelen. Hoewel velen vinden dat het Nederlands elftal in een opstelling met vier verdedigers hoort te spelen, wil de bondscoach niets weten van dat zogenaamde DNA.

“Uiteindelijk tellen alleen gewonnen titels”, geeft Koeman aan in gesprek met NOS. Daarmee laat hij weten dat de supporters geen aanvallend voetbal hoeven te verwachten van Oranje. Zelfs bij FC Barcelona koos de oefenmeester er soms voor om met vijf verdedigers te spelen, wat bij de Catalanen bijna nooit voorkomt.

Artikel gaat verder onder video

“Er bestaat helemaal geen papier waarop het DNA van Barcelona staat omschreven. Dat DNA is gewoon winnen, prijzen pakken”, legt Koeman uit. “Natuurlijk wil elke trainer Barcelona graag attractief en aanvallend laten spelen. Maar dat is afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt. Met de beste spelers ter wereld is het makkelijker.”

“Sommige clubs hebben hun mond vol over DNA”, vervolgt de bondscoach. “In Nederland is Ajax een goed voorbeeld, kijk waar die club nu staat… Daar moet het altijd de intentie zijn om goed te spelen, het publiek te vermaken. Maar als je niet kunt winnen, maar wel probeert mooi en aanvallend te spelen… Dat ziet er niet uit”, sluit hij af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aad de Mos: 'Hij moet trainer van Ajax worden, helaas heeft hij één ding tegen zich'

Aad de Mos benoemt de ideale trainer voor Ajax. "Maar die jongen heeft één ding tegen, helaas."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen