Willem van Hanegem fileert Eredivisie-elftal: ‘Echt verschrikkelijk, dat is een kleuterklas’

8 april 2024, 22:44
Foto: © Ziggo

Willem van Hanegem heeft geen hoge pet op van het huidige elftal van AZ. De ploeg van Maarten Martens incasseerde in een paar dagen tijd tien doelpunten door verliespartijen tegen Heracles (5-0) en PSV (5-1). De Kromme denkt dat het met de pikorde binnen het jonge elftal allesbehalve snor zit.

Tijdens Rondo deelt Van Hanegem zijn frustraties met zijn tafelgenoten. "AZ is echt verschrikkelijk, ze zijn gewoon een kleuterklas. Dat kun je niet voorstellen. Als je zit te kijken denk je: dat bestaat niet. Er lopen allemaal gasten en jonge jongetjes die overal gespeeld hebben, ze zijn naar Buenos Aires geweest. Die denken meteen dat ze ‘ik weet niet wie’ zijn.

Artikel gaat verder onder video

De talenten van de club hebben volgens de oud-Feyenoorder te weinig respect en laten dit ook duidelijk zien in het veld. “Dan denk ik: pak hem bij zijn oren en dan… Echt verschrikkelijk. Zo lopen ze er ook bij." Marco van Basten noemt het elftal ook 'een veredelde jeugdploeg', gebaseerd op het aantal jonge spelers dat in de basis staat.

AZ is een van de jongste ploegen van de Eredivisie, met een gemiddelde leeftijd van de gebruikte spelers van 23,5 jaar oud. De 'koploper' op die lijst is Ajax, waar die leeftijd zelf 22,1 jaar bedraagt. In Alkmaar maken jongens als Ruben van Bommel (19) en Wouter Goes (19) geregeld minuten, terwijl er ook veel jeugdige twintigers in de selectie zitten. AZ staat momenteel vierde in de Eredivisie, acht punten achter nummer drie FC Twente en zes punten voor op nummer vijf NEC Nijmegen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Rapper Boef en Luca Borsato laten met spijkerharde woorden geen spaan heel van AZ

De blamage van AZ op bezoek bij Heracles Almelo (5-0) heeft voor de nodige opschudding gezorgd bij (bekende) supporters van de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat gaatt Willem ook aan het hart , dat merk ik wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen