AC Milan kondigt vertrek aan: Pioli laat club na vijf seizoenen achter zich

24 mei 2024, 10:28
Foto: © Imago

AC Milan en Stefano Pioli gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat maakt de nummer twee van Italië vrijdagochtend bekend. Zaterdag spelen de Milanezen de laatste wedstrijd van het seizoen, wat ook direct de laatste officiële wedstrijd van Pioli is.

Pioli is sinds oktober 2019 werkzaam bij AC Milan. De oefenmeester stond in die tijd tot dusver 239 wedstrijden voor de groep en bereikte zijn hoogtepunt in seizoen 2021/22 toen hij I Rossoneri naar de Italiaanse landstitel leidde.

Artikel gaat verder onder video

“AC Milan wil Stefano Pioli en zijn gehele staf hartelijk bedanken voor het leiden van het eerste elftal gedurende de afgelopen vijf seizoenen”, valt te lezen op de clubwebsite. “Hij bemachtigde een onvergetelijke landstitel en zette AC Milan in de hoogste Europese competitie weer consistent op de kaart. Stefano’s professionaliteit en menselijke kant hebben enorm bijgedragen aan de groei van het team, waarbij hij de kernwaarde van de club vanaf het begin belichaamde.”

Ook Pioli is dankbaar dat hij deel mocht uitmaken van de geschiedenis van AC Milan. “Hij is heel dankbaar richting de eigenaars, het bestuur, het team, de staf en iedereen op Milanello en Casa Milan voor hun steun en uitmuntende inzet. Hij wil ook de vele fans die AC Milan gedurende de jaren hebben aangemoedigd bedanken.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Matthijs de Ligt loopt leeg na bizarre arbitrale beslissing: ‘Het is een schande, dit is ongelofelijk!’

Matthijs de Ligt is pislink na de uitschakeling met ‘zijn’ Bayern München in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Nou ik zou zeggen clubs slaat toe.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen