'Bayern wil af van dure De Ligt en bereikt persoonlijk akkoord met beoogd opvolger'

11 juni 2024, 10:02
Foto: © Imago

Matthijs de Ligt mag Bayern München deze zomer verlaten, zo verzekert transferspecialist Florian Plettenberg van Sky Deutschland. De 24-jarige verdediger, die zich momenteel met het Nederlands elftal opmaakt voor het EK in Duitsland, moet vooral om financiële redenen plaatsmaken voor Jonathan Tah van landskampioen Bayer Leverkusen, met wie Der Rekordmeister reeds een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt.

De Ligt heeft er inmiddels twee seizoenen opzitten in München, nadat Bayern in de zomer van 2022 nog een bedrag van 67 miljoen euro overmaakte aan Juventus om de voormalig Ajacied over te nemen. Ondanks een contract dat doorloopt tot medio 2027, zou de Leiderdorper alweer mogen vertrekken uit Zuid-Duitsland: "Een verrassende beslissing, maar Bayern heeft inkomsten nodig en hij ligt goed in de markt", schrijft Plettenberg op X. Bovendien drukt het salaris van De Ligt (te) zwaar op de begroting van de club die afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2012 naast de landstitel greep.

Artikel gaat verder onder video

Het gat dat een eventueel vertrek van De Ligt zou achterlaten, zou Bayern op willen vullen met de komst van Tah. De 28-jarige Duitser heeft in Leverkusen nog een contract tot medio 2025 en heeft volgens Plettenberg reeds een akkoord bereikt over een contract in München tot medio 2029. BILD schrijft dat Bayern een eerste bod ter hoogte van 20 miljoen euro bij Leverkusen heeft neergelegd, maar de werkgever van Jeremy Frimpong zou het dubbele verlangen.

Colwill
Mocht Tah niet haalbaar blijken, dan richt Bayern volgens Plettenberg het vizier op Engeland. De club heeft Levi Colwill namelijk 'ook op de lijst' staan, weet de verslaggever. Colwill (21) staat onder contract bij Chelsea, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan Brighton & Hove Albion. De verdediger, die zowel centraal achterin als op de linksbackpositie uit de voeten kan, debuteerde in oktober 2023 voor de Engelse nationale ploeg in een oefenduel met Australië (1-0 winst).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Daley Blind doet anderhalf jaar na vertrek opvallende onthulling over Ajax

Daley Blind kijkt nog altijd met een pijnlijk gevoel terug op zijn vertrek bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen