Frankrijk verslaat Oostenrijk nipt door eigen doelpunt van oud-Ajacied

17 juni 2024, 22:57   Bijgewerkt: 17 juni 2024, 23:03
Foto: © Imago

Favoriet voor de Europese titel, Frankrijk, heeft met moeite met 1-0 gewonnen van Oostenrijk. Een fysiek zwaar duel waarin meermaals bloed vloeide, werd in de eerste helft al beslist met een eigen doelpunt van Maximilian Wöber, die een horroravond beleefde.

Het toernooi begon voor de Oranje-tegenstanders met een fysieke strijd. Er waren veel duels te zien, vooral tussen de sterke Oostenrijkse verdediging en de snelle Franse voorhoede. Kevin Danso blonk uit in de duels, maar niet de hele verdediging was ertegen opgewassen. Zo kregen Philipp Mwene en Maximilian Wöber allebei geel voor een overtreding op de watervlugge Ousmane Dembélé. Dit was voor Wöber helaas niet het dieptepunt van de wedstrijd. Vlak nadat teamgenoot Christoph Baumgartner oog in oog met keeper Mike Maignan niet wist te scoren, was de oud-ajacied de pechvogel die een voorzet van Kylian Mbappé binnenkopte. De bal die voor Antoine Griezmann bedoeld was, belandde na een schrikreflex via zijn hoofd achter de keeper.

Artikel gaat verder onder video

Meteen na rust zette Max Wöber zijn lijn in van eerste helft door en beukte hij Antoine Griezmann in de reclameborden. De Fransman moest behandeld worden aan zijn hoofdwond en speelde zijn wedstrijd uit met een hoofdverband. Wöber mocht blijven staan, maar zou later vervangen worden voor Gernot Trauner.

In de 55e minuut leek Frankrijk de score te verdubbelen, maar Kylian Mbappé miste één-op-één met de keeper nadat hij met een prachtige sprint langs de verdediging kwam. In de rest van de tweede helft waren er maar mondjesmaat weinig kansen te noteren, ondanks dat Oostenrijk iets meer in de wedstrijd kwam.

Vlak voor tijd was er nog een opvallend moment met Kylian Mbappé. De wereldster kreeg een kopstoot van Kevin Danso en moest behandeld worden na een bloedneus. Nadat hij weer kon opstaan moest hij even naar de kant. Toen het spel weer verder ging liep de aanvoerder het veld in terwijl hij zijn neus dichtkneep, alvorens hij naast de lijn ging zitten. De scheidsrechter bestrafte deze bizarre actie met geel voor spelbederf.

Invaller OIivier Giroud kreeg in de extra tijd een reuzenkans op de 2-0, maar raakte de bal totaal verkeerd. De score bleef zo moeizaam 1-0, waardoor de favoriet in ieder geval drie punten bij kan schrijven. De volgende wedstrijden in deze groep zijn op 21 juni, met Nederland-Frankrijk en Polen-Oostenrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

infielder
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Nu is de discussie weg toch over dat je niet meer op level bent wanneer je in Saudi speelt?

Dexi
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Je hebt altijd uitzonderingen,N'Golo Kanté gezien?

Dropkick
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Waarom zeggen door een oud Ajaxied ???

Storm
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Omdat ze zo nodig de link tussen spelers en de Eredivisie willen leggen.

Storm
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Ik vond Oostenrijk behoorlijk goed spelen en Frankrijk zelfs af en toe wat tegenvallen. Stiekum had ik de hoop dat er een 1 - 1 uit zou rollen, maar helaas. Het eigen doelpunt was een kwestie van domme pech hebben. Daar kun je niet zo veel aan doen. Mbappé's spelbederf vond ik beschamend. Dat moet die jongen toch niet nodig hebben. NL krijgt het tegen deze 2 ploegen nog knap lastig denk ik.

haike
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

ik heb schijnbaar wedstrijd frankrijk. oostenrijk zitten kijken!! denk ik!! maar aan het team van frankrijk te zien leek het meer op de africa cup!! en die scheids wat een misselijke gast zeg en ik maar denken dat die vent van polen nederland klote was! zo zie je maar frankrijk moest en zou winnen!! gele karten wat nergens op sloeg en aan de andere kant bijna niks!!

svl
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Blijft leuk om te zien dat de mensen met commentaar op "buitenlanders" altijd moeite hebben om een fatsoenlijk en leesbaar bericht te typen. Vanaf welke tint vind jij het dan aanvaardbaar om voor je geboorteland uit te mogen komen?

haike
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

svl voordat je commentaar geeft over leesbaar bericht typen!! wat is tint?? het is teint! en wat zeg ik er fout aan dat het meer op de africa cup leek? want meer dan de helft is helemaal niet in frankrijk geboren maar in africa!!

Dexi
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

@haike, Ik ga hier geen geschiedenis les geven had je maar moeten opletten op school, ABC eilanden heb je toch wel onthouden Ameland, B en C weet je nog? Wat zou Deschamps moeten doen nog meer gasten zoals Giroud selecteren. Deschamps heeft als trainer 2 Wk finale gehaald en 1 gewonnen en ook de Nations league gewonnen door zijn beste spelers die in het bezit zijn van de Franse nationaliteit op te stellen.

svl
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Goeie poging! Tint is gewoon correct Nederlands. Africa dan weer niet. En met leesbaar bedoel ik leestekens, meer het gebrek ervan, wat een bericht onleesbaar maakt. Waar ik overigens normaalgesproken totaal geen punt van maak, tenzij de inhoud belachelijk is. Ik snap eerlijk gezegd de meerwaarde niet om jouw constatering tijdens de wedstrijd maar even online te zetten. Ons team bestaat ook uit donkere jongens, hier geboren of immigrant. Wat is je punt dan?

Frenk S
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Haha, de ABC eilanden zijn Aruba, Bonaire en Curacao... Knurft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen