'Kandidaat-opvolger Ten Hag voerde gesprekken met United-aandeelhouder Ratcliffe, maar ziet toch af van voorstel'

9 juni 2024, 17:47
Foto: © Imago

Ondanks de gewonnen FA Cup lijkt de toekomst van Erik ten Hag nog steeds ongewis te zijn. Manchester United-aandeelhouder Jim Ratcliffe zou volgens Christian Falk gesprekken hebben gevoerd met Thomas Tuchel.

Tuchel zit momenteel zonder club, nadat de samenwerking tussen Bayern en de Duitse coach na afgelopen seizoen werd stopgezet. Der Rekordmeister was niet helemaal tevreden met de prestaties van Tuchel en heeft inmiddels Vincent Kompany als opvolger gepresenteerd. De Belg stapte over van het gedegradeerde Burnley.

Volgens Falk, die clubwatcher is van Bayern München voor Bild was er afgelopen dinsdag een gesprek tussen Tuchel en Ratcliffe. Daar zouden de twee heren de plannen van de Duitse coach hebben besproken, als Ten Hag zou worden ontslagen. De oud-trainer van Ajax en FC Utrecht leek na de FA Cup-winst langer de kans te krijgen, maar daar kunnen nu weer vraagtekens achter worden gezet.

Falk weet eveneens te melden dat Tuchel specifieke dingen zou hebben benoemd, om Ratcliffe te overtuigen. Zo zou de Duitser al plannen hebben om 'de sportieve problemen' Jadon Sancho & Mason Mount te kunnen oplossen. Tuchel is er zeker van dat hij spelers met veel potentie terug naar de top kan krijgen, zoals hij dat in het verleden met Antonio Rüdiger (nu Real Madrid) deed. De twee werkten samen bij Chelsea, waar Tuchel ook de Champions League won.

Update 17:48

Tuchel heeft volgens transferexpert Fabrizio Romano besloten om de gesprekken met Ratcliffe geen vervolg te laten krijgen. Hij geeft de voorkeur aan een sabbatical. Manchester United zal snel over de toekomst van Ten Hag beslissen, volgens Romano.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen