Engeland ontvangt vlak voor duel tegen Nederlands elftal teleurstellend nieuws

8 juli 2024, 14:42
Foto: © Imago

Supporters van het Nederlands elftal mogen woensdagavond ten koste van de fans van Engeland plaatsnemen op de iconische Südtribune (Die Gelbe Wand) in het stadion van Borussia Dortmund en dat is een groot voordeel, zo stellen Engelse media althans. De UEFA heeft besloten de Südtribune in het Signal Iduna Park af te staan aan de supporters van het Nederlands elftal.

In The Sun wordt het nieuws omschreven als 'een vroege klap' die Engeland te verduren krijgt voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Nederlands elftal. Die Gelbe Wand, de bekende staantribune van Borussia Dortmund, zal woensdag volledig oranje kleuren en massaal achter de ploeg van bondscoach Ronald Koeman gaan staan: "Nederlandse fans hebben tijdens Euro 2024 naam gemaakt door door de straten van Duitsland te stuiteren", weet The Daily Express. "Ze zullen fanatiek hun stem weer laten horen nadat ze hun land zaterdagavond naar de overwinning op Turkije in de kwartfinale hebben geschreeuwd."

Artikel gaat verder onder video

Ook The Times denkt dat Oranje blij mag zijn met de beslissing van de UEFA: "De Nederlanders hebben in Dortmund het territoriale voordeel gekregen", valt daar te lezen. Het enige nadeel is dat de supporters van Oranje op een aangepaste tribune plaatsnemen, want wegens de eisen van de UEFA is de Südtribune van Borussia Dortmund niet toegankelijk voor 25.000 supporters, maar voor 10.000 supporters. Dat heeft te maken met het feit dat het een zittribune is geworden in plaats van een staantribune.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  46
  + 1
avatar

Die duitsers gaan allemaal Holland steunen

Copa
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Dat denk ik niet Of het interesseert ze geen ene moer, nu hun land eruit ligt of ze kiezen de kant van een groot land. Dan kunnen ze nog zeggen. Het grote Engeland heeft gewonnen ipv het nietige Holland Je wil niet minder zijn dan de Hollanders

SDS.12
Link gekopieerd!
  60
  + 1
avatar

Copa, Ik heb een heeeeel klein vermoeden dat jij dit EK niet in Duitsland bent geweest, of wel?

Savarunl
Link gekopieerd!
  47
  + 1
avatar

Als je denkt dat een Duitser ooit Engeland zal supporten heb je geen idee hoe Duitsers denken. Heel veel zijn er gewoon voor Nederland nu, vooral in de grensstreek maar ook verder, Dutisers zijn over het algemeen dol op 'Holland'.

Rene Gerrits
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Je hebt helemaal gelijk, ik woon in de grensstreek en werk in Duitsland. Duitsers staan massaal achter NL, dit alles ook vanwege onze geweldige supporters hetgeen zij geweldig vinden.

JeanM
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

@Copa, Ik ken Duitsers en kom er dan ook heel vaak en ik kan je melden dat vrijwel heel Duitsland achter Nederland staat en zeker in de wedstrijd tegen Engeland en eventueel Frankrijk.

Burth Romanski
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Geef het Volk brood en spelen en zij worden gesust.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen