Koeman laat zich helemaal gaan tijdens persconferentie: 'Hieraan gaat het voetbal kapot'

11 juli 2024, 08:04
Foto: © Imago

Ronald Koeman is woest over de strafschop die Engeland kreeg in de eerste helft van de wedstrijd tegen Nederland. Volgens de bondscoach van Oranje gaat het voetbal 'kapot' aan dergelijke beslissingen.

In de veertiende minuut van de wedstrijd kwam de bal in het strafschopgebied bij Kane. Hij nam de bal uit de lucht en schoot over. Vlak nadat de bal zijn voet had verlaten, werd hij op de voet geraakt door Dumfries. Kane ging naar de grond, waarna arbiter Felix Zwayer door zijn videoscheidsrechter werd geadviseerd om de beelden te gaan bekijken. Zwayer had wat bedenktijd nodig, alvorens de bal op de stip te leggen. Dumfries kreeg een gele kaart.

Artikel gaat verder onder video

Kane ging zelf achter de bal staan voor de strafschop. Hij schoot laag raak in de linkerhoek; doelman Bart Verbruggen zat nog dicht bij de bal, maar kon de inzet niet keren. Daarmee zorgde Kane voor de 1-1, na de eerdere openingstreffer van Xavi Simons. Uiteindelijk won Engeland met 1-2.

"Dit is een type beslissing van een VAR… Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty", wordt Koeman op de persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Dit is een type beslissing van een VAR… Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Voetbal gaat kapot door dit soort beslissingen, vanwege de VAR."

Koeman was ook over de gehele wedstrijd bezien niet blij met het optreden van Zwayer. Net als zijn spelers had hij soms geen idee waar Zwayer mee bezig was. "Ik vond dat hij voor heel lullige dingetjes floot. Als de spelers van Engeland zich in eigen land zo laten vallen wordt er niet voor gefloten, maar vandaag gebeurde dat wel. Er waren heel veel momenten dat er gewoon niets aan de hand was."

Toch beseft Koeman dat Oranje de schuld niet op de scheidsrechter kan afschuiven. "Dat is niet waarom je verliest; je verliest omdat zij een geweldige tweede goal maken. Maar bij momenten vond ik dat de scheids veel te makkelijk floot voor overtredingen die geen overtredingen waren."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rajen1
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Cry baby, wees blij dat je niet tegen Duitsland of Frankrijk of Portugal of Spanje hoefde te spelen vanaf de eerste ronde

Danny86
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Engeland is nog geen grote tegenstander tegen gekomen alleen Nederland

KROTJE
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Is een klassiek excuus van een verliezende coach, die in dit geval totaal ongeschikt is om Oranje coach te zijn. Ronald wees een sterke persoonlijkheid en lever die functie in.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Hij had er nooit aan moeten beginnen. Als trainer had hij nog geen punten gescoord om bondscoach te worden. Hij is typisch zo'n mannetje die iets bereikt had als speler en dus dacht ook als trainer iets te bereiken.

ERIMIR
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Dumfries had slimmer moeten zijn door niet uit te halen naar de voet van Kane nadat de bal al weg was. Je kon al zien dat de bal ver over zou gaan. Door de lichte aanraking ga je als aanvaller snel naar de grond en riskeer je een VAR-check.

Danny86
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Saka maakt het moment ervoor hands

Danny86
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Hands van Saka is iedereen over het hoofd gezien??!

Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Duidelijk geen penalty

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Je kan gewoon geven . Zie net als bij de goal tegen frankrijk het interview met dumfries en je weet genoeg . Als de speler zelf het snapt dan kan hij gewoon gegeven worden

dilima1966
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Je kon ook met het sterke team beginnen van der ven er in malen eerder vervangen dom wisselen Veerman 7 min later Weghorst de vrij stond alleen waar van dijk hoorde te zijn met het doelpunt maar verloren helaas

gtsb
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Hij had malen gewoon moeten laten staan. Maar dat is geen favorietje van koeman blijkbaar . Depay loopt de heletijd in de weg waardoor gakpo en malen niet in het spel komen . Xavi speelt eindelijk aardig op 10 ,en aan de buiten kant is het niks . Maar wat doet koeman bij het mazzeltje dat depay geblesseerd raakt . Alles over hoop halen en malen eruit .

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Malen is juist de speler die hij had moeten laten staan. Dat is een speler met snelheid en goed kan spelen in een kleinere ruimte.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Nederland heeft de nederlaag aan zichzelf te danken altijd maar technisch willen pasen van links naar rechts en terug soms gewoon naar voren of naar gakpo of malen en dan hard of hoog in de 16 . Kijken wat er gebeurt dat eeuwige getik van links naar rechts van die middenvelders heeft helemaal geen nut als je het niet met tempo doet die verdediging staat met 2 blokken en verschuift 4 meter . gooi wat meer individuele dribbels eruit randje 16. Speel met lef als je de bal verliest bij de 16 van de tegenstander is niet erg staat nog een heel team achter je maar dat eeuwige kut getik van links naar rechts.. kapot hinderlijk.

Kramer
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

We hebben weer 17 miljoen coaches die het achteraf allemaal beter weten. De penalty was geen penalty en had nooit gegeven mogen worden, is de hele wereld het over eens en zelfs de helft van dat eiland. Veel andere beslissingen sloegen nergens op, en ook alleen in het voordeel van de Engelsen. Die Duitser heeft er een bende van gemaakt.

Zozo
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Nee Koeman, de schijterige manier van voetballen door de meeste landen maken het voetbal kapot. Van de meeste wedstrijden is slechts een kwartier de moeite van het bekijken waard.

Storm
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Zweetband te koop. Zit nauwelijks zweet aan. Stuur ff een pb-tje. MD.

RikHendriks28
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Allemaal praat achteraf. Stel propere voetballers op en geen spelers a la Dumfries.Die neemt altijd eerst de man en dan de bal. En als hij dan de bal niet heeft is het de man die hij aantrapt, dus penalty.Hij had al rood moeten hebben tegen Roemenie, toen had die Roemeen pech en die kon naar huis met een zware kwetsuur.

Laurens1
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Buiten het aperte gegeven dat ik Koeman een bijzonder matige coach vindt had dit niet zo af hoeven lopen. Zelfs de Engelse pers spreekt schande van de onterecht gegeven pingel! Duidelijk de keuze van een Duitse Var en scheidsrechter welke het Nederlandse volk de finale niet gunde! Toch zo’n Depay is een gewoon een schande, jongen heeft geen enkele keer het vertrouwen terug betaald. Man van het toernooi is duidelijk de Vrij. Gakpo kan zich ook niet onderscheiden tegen grotere tegenstanders, erg jammer! Toch moeten we het maar zo zien, ieder nadeel heb een voordeel; tegen Spanje waren we gedeklasseerd, vooraf hen al als kampioen aangewezen. Dit Nederlands elftal herbergt te weinig kwaliteit. Schouten is echt een revelatie en wil er voor gaan, zelfde geldt voor nog een paar, rest is erg matig.

KROTJE
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Het terugkerende gezeur over die penalty. Na de penalty had Oranje meer dan een uur om een 2e of 3e doelpunt te kunnen maken, maar Oranje was gewoon daar niet toe in staat, is de realiteit. Gisteravond was het plafond van het Oranje kunnen, incidentele succesjes daargelaten, laat ons het nou accepteren. Oranjespelers missen strijdlust, veschtlust, de wil om druk te zetten, teamgevoel, zijn mentaal zwak, Oranje moet Turkije en in Quatar Marokko als voorbeeld nemen. Ik word door Oranje onder Koeman noch koud noch warm van, ik vind het alleen zo jammer voor die honderdduizend supporters (straten, cafe's, marsgangers in Dortmund) die kosten noch moeite hebben gespaard om een Oranjetrots-gevoel en plezier te hebben en wat krijgen zij er voor terug: een flinke kater. Koeman kan nog zo veel zwammen, hij heeft gefaald.

ERIMIR
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Een toptrainer zoekt niet naar excuses na een verliespartij. Hij wijst niet naar anderen en kijkt naar zichzelf en wat hij zelf fout heeft gedaan. Een toptrainer kan tegen opbouwende kritiek en doet er wat mee. Een toptrainer vraagt niet aan de media om meer krediet en/of respect voor zichzelf en bepaalde spelers, dat is aan anderen om dat te beoordelen. Een toptrainer kent de kwaliteiten en zwakke punten van zijn spelers in zijn selectie en weet op basis daarvan de juiste keuzes te maken voor zijn opstelling en wanneer hij ze moet inzetten. Deze competenties zijn vereist om een toptrainer te zijn, die je helaas mist bij Koeman. Nederland had kwalitatief een sterke selectie.

Laurens1
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Het niet inbrengen van Wijnaldum heeft ons wellicht de overwinning gekost. Opa moest persé mee van de aanvoerder! Alleen dit gegeven maakt van Koeman een ongeloofwaardige coach!

Copa
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Koeman kraamt onzin uit. Hij durfde geen beslissingen te nemen om bijv Depay totaal niet te selecteren. Te accepteren dat hij met zijn gedrag een buitenbeentje vormde. Klagen over de scheidsrechter, Ik heb hem TOTAAL NIET gehoord over de smerige overtreding van Xavi Simons tegen de Turken, over het uitsluiten van Demiral? Over de niet gegeven handsbal van Dumfries tegen dezelfde Turken Over de redding van Dumfries OP de DOELLIJN na een actie van Foden Ook heb ik hem niet gehoord over de gezwijnde plaatsing; DERDE in de poule. DERDE daarna tegen het zwakke Roemenie winnen. Met veel strijdlust winnen, na achterstand Het voetbal vernietigende spel tegen de Fransen. Hoewel het vernietigende voetbal MET de Fransen Op basis waarvan moet je dan teleurgesteld zijn. Je mond houden, doek over je kop en hem stilletjes smeren Nederland heeft gefaald met voetbal dat niet om aan te zien was en een trainer die bang was/is. Maar ja hij was verdediger vroeger Maar, de eerlijk is eerlijk Nederland heeft niet meer topspelers en toptrainers Hopelijk doen ten Hag en Slot het dit jaar goed in Engeland

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen