Kylian Mbappé vraagt bewust niet om specifiek rugnummer bij Real Madrid

10 juli 2024, 16:12
Foto: © Imago/realtimes

Kylian Mbappé speelt komend seizoen met nummer negen bij Real Madrid, zo maakt de club woensdag bekend. De Franse sterspeler speelde bij Paris Saint-Germain met nummer zeven, terwijl hij bij de nationale ploeg nummer tien draagt. Dat laatste nummer heeft hij volgens Fabrizio Romano niet verzocht uit respect voor Luka Modric.

Toen de transfer van Mbappé werd aangekondigd, hield hij al een shirt met rugnummer negen omhoog. Woensdag heeft Real Madrid bevestigd welke rugnummers nog gewijzigd worden, maar dat van Mbappé staat daar niet tussen. Dat betekent dat hij niet met het nummer dat hij bij de Franse nationale ploeg gebruikt zal spelen. Nummer tien werd de afgelopen seizoenen gedragen door Modric, wiens contract deze zomer afliep.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Romano heeft Mbappé bewust niet gevraagd om een shirt met nummer tien. De Fransman zou namelijk onwijs veel respect hebben voor de Kroaat en hem niet zijn rugnummer willen afnemen. Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat Modric definitief vertrekt uit Madrid. Dan zal hij wel in de komende weken een nieuwe verbintenis moeten tekenen.

Een ander iconisch rugnummer van Real Madrid dat wel wordt weggegeven, is nummer acht van Toni Kroos. De middenvelder hing na de uitschakeling op het Europees Kampioenschap zijn schoenen aan de wilgen. Federico Valverde neemt het rugnummer van de Duitser over.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen