Nederlands elftal wordt al afgeschreven: 'Zou een schok zijn, ik zie geen mogelijkheid waarin Oranje wint'

10 juli 2024, 14:13   Bijgewerkt: 10 juli 2024, 16:02
Foto: © Imago

De Engelse analisten hebben weinig vertrouwen in Oranje. Paul Merson, oud-speler van onder meer Arsenal en Aston Villa, verwacht woensdagavond weinig van het Nederlands elftal tegen Engeland. De voormalig international van Engeland ziet het op geen enkele manier gebeuren dat het Nederlands elftal zegeviert tegen The Three Lions, zo geeft hij aan bij Sky Sports.

'Ik zie geen enkele mogelijkheid waarin Oranje ons verslaat", stelt Merson bij Sky Sports. Het zou voor de Engelsman als een grote verrassing komen, mocht Oranje ten koste van Engeland de finale bereiken: "Het zou een schok zijn. Nog een grotere schok, dan wanneer we tegen Zwitserland waren uitgeschakeld. Engeland is die wedstrijd de derde versnelling niet uitgekomen. Dat gaat nu wél gebeuren", is althans de verwachting van de 56-jarige analyticus.

Artikel gaat verder onder video

Chris Sutton, analist bij de BBC, ziet Wout Weghorst als een sterk wapen waar Oranje over beschikt: "De fysieke kracht van Weghorst heeft een verschil voor Oranje gemaakt dit toernooi. Hij zorgt voor enorm veel dreiging. Maar niet alleen hij, ook Gakpo is gevaarlijk. Hij heeft een vorm die hij voor Liverpool nog niet heeft laten zien. Het is hun beste speler op dit toernooi", is Sutton van mening. De Engelsman ziet Oranje net als zijn collega echter niet winnen.

"Dit is hun zwaarste wedstrijd tot nu toe. Ze zullen het ons lastig maken, maar Engeland gaat ze verslaan, op welke manier dan ook", is de verwachting van Sutton. In de Nederlandse media wordt er meer over een gelijkwaardige wedstrijd gesproken. NOS-analist schat de kansen in tegenstelling tot zijn collega's aan de overkant van Het Kanaal fiftyfifty voor Oranje tegen de Engelsen.

Volg alle ontwikkelingen in de aanloop naar Nederland - Engeland in ons liveblog!

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Micky van de Ven krijgt onbedoeld de lachers op zijn hand na een vraag van een Britse journalist.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Nederland gaat vanavond winnen. Die hooghartige Engelse analisten zullen na vanavond hun grote mond wel houden.

Gerrit Reinders
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

laten we eerst kijken vanavond hoe het gespeeld wordt en dan pas na afloop wat het geworden is ik zeg altijd de bal is rond en de sterkste wind dus?? veel kijk plezier vanavond

Hasi
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Danke

Coach 14000000
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Hij heeft gelijk, dit is het eindpunt van oranje, als je een beetje voetbal verstand heb dan heb je kunnen zien dat 'wij' gewoon met mazzel hier staan, einde tijdperk is al een tijdje en deze jongens zijn gewoon niet goed genoeg om mee te draaien aan de top.

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Nee we hadden eerder nooit mazzel, zonder geluk vaart niemand wel.

ERIMIR
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Wie heeft gelijk? Een aantal internationals zoals van Dijk, Gakpo, Simons, De Vrij, Schouten, Ake, van de Ven, Frimpong ect. draait goed ook mee aan de top. Kan nou niet zeggen, dat deze jongens al een tijdje einde van hun tijdperk zijn. Bij Engeland zijn ze ook niet allemaal top.

Sander17
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Die Engelsen waren nog erger in de lelijkste wedstrijd aller tijden op het EK tegen de Zwitsers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen