LIVE: Toeleven naar Nederland - Engeland: Southgate voert evenals Koeman één wijziging door

10 juli 2024, 19:35   Bijgewerkt: 10 juli 2024, 19:59
Foto: © Imago/realtimes

Het Nederlands elftal staat woensdagavond voor het eerst in twintig jaar in de halve finale van een EK. Vanaf 21.00 uur is Engeland de tegenstander in het Signal Iduna Park. Toeleven naar de kraker doe je met ons liveblog, waarin we alle ontwikkelingen uit Dortmund bijhouden.

LIVE: Toeleven naar Nederland - Engeland

Sort by:

Wedstrijd voor Memphis al vroeg ten einde

Diezelfde Memphis moest zich in de eerste helft nog noodgedwongen laten vervangen. De spits greep naar zijn hamstring en kon helaas niet verder. Met Wout Weghorst, Joshua Zirkzee en Brian Brobbey heeft Koeman drie spitsen op de bank, maar hij koos opvallend genoeg voor iemand anders.

Opvallend moment: Memphis is woest op Van Dijk

Het Nederlands elftal had het in de eerste helft erg lastig tegen Engeland. De ploeg van Koeman opende weliswaar op schitterende wijze de score, maar daarna namen de Britten het heft in handen. Dat leidde tot de 1-1 van Harry Kane en bijna ook tot de 1-2 van Phil Foden. Denzel Dumfries kon een achterstand nog maar net voorkomen. Opvallend was de reactie van Memphis Depay op het passieve verdedigen van Virgil van Dijk.

Volg hier het liveverslag van de wedstrijd

Updates van minuut tot minuut van de wedstrijd vind je in ons liveverslag!

Van der Vaart ziet een groot voordeel voor Oranje-international

Rafael van der Vaart kan zich uitstekend vinden in de keuze van Ronald Koeman om met Donyell Malen te beginnen tegen Engeland. Van der Vaart ziet voor de aanvaller van Borussia Dortmund één groot voordeel vanavond.

Eén uur voor de aftrap gaat het opnieuw mis

De zon scheen de hele dag in Dortmund, maar een uur voor de aftrap bij Nederland - Engeland begon het uit het niets tóch keihard te regenen. Een valse start van de uitzending voor presentator Gert van 't Hof, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. Tijdens de ontmoeting tussen Duitsland - Denemarken in de achtste finales in Dortmund ging het ook al flink los in de lucht.

Gareth Southgate voert één wijziging door

Ook de opstelling van Engeland is bekend. Bondscoach Gareth Southgate voert evenals Koeman één wijziging door ten opzichte van de kwartfinales, waarin de Britten strafschoppen nodig hadden om zich ten koste van Zwitserland te plaatsen voor de halve finales. Marc Guéhi moest het duel met de Zwitsers vanwege een schorsing nog aan zich voorbij laten gaan, maar keert tegen Nederland terug in de defensie.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guéhi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier; Foden, Kane, Bellingham.

Ronald Koeman maakt opstelling bekend

Daar is de opstelling van het Nederlands elftal voor de halve finale tegen Engeland. Ronald Koeman voert ten opzichte van het duel met Turkije één wijziging door: Donyell Malen krijgt de voorkeur boven Steven Bergwijn.

Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Malen, Memphis, Gakpo.

Wout Weghorst laat zich zien aan Oranjefans

Het Nederlands elftal is gearriveerd in het Signal Iduna Park en Wout Weghorst heeft zich al laten zien aan de Oranjefans. De spanning stijgt in Dortmund!

'Basisplaats voor Donyell Malen'

Het Nederlands elftal begint woensdagavond met Donyell Malen aan de halve finale tegen Engeland. Dat meldt Voetbal International althans. Malen krijgt vermoedelijk de voorkeur boven Steven Bergwijn, die in de laatste twee wedstrijden tegen Roemenië en Turkije nog aan de aftrap mocht verschijnen.

Ons Oranje: 110.000 Nederlanders in Dortmund

De KNVB sprak de verwachting uit dat er 75.000 tot 80.000 Nederlanders naar Dortmund zouden afreizen, maar het aantal ligt een stuk hoger. Niet 100.000, zoals onder meer De Telegraaf eerder op de avond naar buiten bracht, maar liefst 110.000. Dat meldt het officiële kanaal van het Nederlands elftal althans. Een waar Oranjefeest dus. Nog ruim anderhalf uur tot de aftrap in het Signal Iduna Park.

Tóch geen recordaantal Nederlanders bij fanwalk

Verschillende media meldden woensdagavond dat een recordaantal Oranjefans zich in Dortmund heeft verzameld voor de fanwalk. Het zou gaan om liefst 100.000 Nederlanders. Nog niet eerder zouden zoveel landgenoten achter de bus hebben aangelopen, maar dat blijkt toch niet te kloppen. Dat schrijft Mascha de Jong van De Telegraaf althans op haar X. Volgens een werknemer van de KNVB was de drukste fanwalk in Bern tijdens het EK van 2008. Toen zouden zelfs rond de 200.000 mensen hebben deelgenomen aan de Oranjewalk.

Verschrikkelijke beelden: Nederlanders misdragen zich in Dortmund

Het leek lang heel goed te gaan in Dortmund, maar nu blijkt dat een groep Nederlanders zich jammerlijk tóch niet heeft weten te gedragen. Op sociale media duiken beelden op een massale vechtpartij tussen Oranjefans en een groep personen waarbij ook me

Recordaantal Nederlanders in Dortmund

Liefst honderdduizend Nederlanders zijn woensdagmiddag begonnen aan de Oranjewalk in Dortmund. Dat meldt onder meer De Telegraaf. De krant spreekt van een 'recordaantal'. De fanwalk legt een route af van zo'n 3,5 kilometer en eindigt bij het Signal Iduna Park, waar om 21.00 uur wordt afgetrapt voor de halve finale tussen Nederland en Engeland.

Ronald de Boer te gast bij beIN SPORTS

Ronald de Boer schuift vanavond aan in de studio van beIN SPORTS voor de halve finale tussen Nederland en Engeland. De voormalig profvoetballer droeg tijdens zijn actieve loopbaan 67 keer het shirt van het Nederlands elftal. Hij speelde onder meer mee in de groepswedstrijd tegen Engeland op het EK van 1996. De Britten waren toen veel te sterk voor Oranje: 4-1.

Belgen schrikken van Oranjefans in Dortmund

Europa komt superlatieven tekort voor de support van de Nederlanders voor Ronald Koeman en zijn spelers, maar de Oranjefans in Dortmund krijgen ook kritiek. Volgens Het Nieuwsblad hebben de aanwezigen in de Kampstraße, waar de fanwalk begon, het wel heel bont gemaakt... 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Heeft niks meer met voetbal te.maken.. Is gewoon een reden om te feesten..

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Laten we hopen dat het bij feesten blijft, het is nog lang tot 21:00, alcohol + Oranje fans + Engelse fans lijkt me niet echt een ideale combinatie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen