Ajax kijkt uit naar woensdag: "Het ideale scenario"

Ger
30 april 2012, 13:50

Ajax kroonde zichzelf zondag door de uitzege tegen FC Twente (1-2) tot de officieuze kampioen van de Eredivisie. Woensdag willen de manschappen van trainer Frank de Boer de klus definitief klaren in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. FCUpdate.nl blikt met hoofdrolspelers Jan Vertonghen, Theo Janssen en Gregory van der Wiel voor- en achteruit.

schaal fans supprters

schaal fans supprters

De aanvoerder

Jan Vertonghen was aanvankelijk nog een twijfelgeval voor het duel met FC Twente. De verdediger kreeg vrijdag op de training een schop tegen zijn enkel, maar herstelde op tijd. “Dat was maar goed ook, want deze wedstrijd wilde ik uiteraard niet missen. Het moet nu wel heel raar lopen als we de titel niet grijpen. Ik heb na het laatste fluitje gefeest alsof we al kampioen waren”, zegt Vertonghen. “Het is geen ramp dat we de schaal in Enschede nog niet in ontvangst konden nemen. Het ideale scenario is toch om woensdag voor eigen publiek kampioen te worden.”

De penaltynemer

Voor Theo Janssen was de competitiekraker in Enschede op voorhand al pikant. De middenvelder was vorig jaar immers nog actief voor FC Twente. Uitgerekend hij schoot Ajax vanaf elf meter op voorsprong. “Het was de eerste keer dat ik vooraf een hoek heb gekozen. De keeper en alle spelers van FC Twente weten natuurlijk hoe ik een penalty neem”, legt Janssen uit. Vanaf de tribunes daalde bij het nemen van de penalty een hels fluitconcert van het thuispubliek op hem neer. “Ik heb ze nog nooit zo hard horen fluiten. Ik moest naar de scheidsrechter kijken om te zien wanneer hij op zijn fluitje blies.”

De matchwinner

Gregory van der Wiel was zondag bij beide Amsterdamse treffers betrokken. De rechtsback werd na een half uur spelen ten val gebracht door doelman Nikolay Mihaylov, waarna Janssen de toegekende strafschop verzilverde. “We begonnen goed, maar daarna kwamen we flink onder druk te staan. Ik kon echter een paar keer goed doorkomen en dat leverde ook de penalty op”, zegt Van der Wiel, die na de winterstop met een slepende liesblessure kampte. "Ricardo van Rhijn heeft mij een aantal wedstrijden heel goed vervangen. Maar ik vind het heel lekker dat ik nu ook weer mijn aandeel heb kunnen leveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen