Sterk PSV maakt ook tegen AC Milan indruk

20 augustus 2013, 22:36

Het is een oud voetbalcliché tegen Italianen: leuk voetballen, het gevoel hebben dat je beter bent en toch verliezen. Het overkwam PSV bijna ook weer, dinsdag tegen AC Milan. In het duel tussen de jonkies en de mannen leek één foutje achterin de thuisploeg fataal te worden. Door een treffer van Tim Matavz, na rust, werd de formatie van coach Phillip Cocu echter alsnog beloond voor het goede spel (1-1).

De 1-1 is mooi, zeker gezien de passie waarmee PSV speelde, maar biedt natuurlijk geen enkele garantie voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Allesbehalve dat, eigenlijk. Want door de 1-1 in Eindhoven heeft Milan over acht dagen in het eigen San Siro aan een 0-0 al genoeg om door te gaan. PSV staat dus voor een loodzware klus en de kans dat de ploeg naast Champions League-deelname gaat grijpen is groter dan de kans dat het wél lukt, maar dat is geen schande.

Want dat PSV ontzettend goed kan voetballen, bleek ook tegen Milan. Met Ji-Sung Park op de plek van de geblesseerde Zakaria Bakkali speelde de ploeg van coach Cocu fris en enthousiast voetbal. Dat begon al na acht seconden, toen Memphis Depay bij zijn eerste balcontact de bal achter zijn standbeen mee nam. En dat bleef eigenlijk de hele eerste helft zo. Het enige dat er aan ontbrak, was een doelpunt. Mogelijkheden op een treffer kreeg het genoeg, met name via Adam Maher. Eén keer tikte de middenvelder de bal net naast, een andere keer vond hij de lat op zijn weg.

Uitgerekend in een fase waarin PSV voor het eerst even de grip over de wedstrijd kwijt was, volgde de gelijkmaker waar de thuisploeg zo veel recht had op. Nadat Milan de lakens uitgedeeld had in het eerste kwartier na rust, besloot centrumverdediger Jeffrey Bruma om maar eens van grote afstand uit de halen. Milan-keeper Christian Abbiati kon de inzet slechts half keren, waarna de attente Tim Matavz de 1-1 tegen de touwen kopte.

In de spannende slotfase drong Milan steeds nadrukkelijker aan en leek PSV te moeten vrezen voor een koude douche, maar mede dankzij doelman Jeroen Zoet bleef de ploeg overeind. PSV kan met opgeheven hoofd naar San Siro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen