Sparta slaat laat toe, Eindhoven wint topper

2 november 2013, 20:40   Bijgewerkt: 2 november 2013, 21:52

Sparta heeft een aanval van FC Emmen op de tweede plaats in de Jupiler League afgeslagen. De Rotterdammers wonnen zaterdag, door een doelpunt diep in de extra tijd, met 0-1 bij de Drentse formatie.

Steef Nieuwendaal was de matchwinner in Emmen. De Spartaan zorgde in de 94ste minuut met een schuiver, na voorbereidend werk van Mario Bilate, voor het enige doelpunt (0-1). Kort daarvoor was FC Emmen nog dicht bij de winst, maar Khalid Sinouh keerde een strafschop van Wouter Weghorst.

Die penalty was wel onterecht, aangezien Elson Rosario Almeida net buiten het strafschopgebied werd gevloerd. Gezien het spelbeeld maakte Emmen zeker wel aanspraak op een punt, maar keeper Sinouh bleek niet te passeren.

Sparta heeft na veertien duels 28 punten. Dordrecht gaat met 32 punten uit vijftien wedstrijden aan de leiding. Emmen blijft met 23 punten op de zesde plek steken.

De Graafschap verzuimde op gelijke hoogte te komen met Sparta. De ploeg uit Doetinchem verloor thuis met 1-3 van FC Eindhoven, dat nu met 27 punten op de derde plaats staat. Fries Deschilder, Donny de Groot en Nayib Lagouireh scoorden voor Eindhoven, Piotr Parzyszek redde de eer voor de Superboeren.

FC Volendam haakte aan bij de subtop, door met 0-2 te winnen bij laagvlieger Achilles '29. Nick Coster en Kevin Wattamaleo maakten het verschil in Groesbeek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen