Ajax laat kans op stunt onbenut tegen Paris Saint Germain

Jw
25 november 2014, 22:51   Bijgewerkt: 26 november 2014, 10:14

Ajax heeft dinsdagavond een nederlaag geleden in de Champions League. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Paris Saint Germain met 3-1 onderuit. De regerend landskampioen leek in de tweede helft op weg naar minimaal een gelijkspel, maar Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani gaven de doorslag namens Paris Saint Germain.

Paris Saint Germain begon opvallend afwachtend in het eigen Parc des Princes. De Franse miljoenenploeg speelde ongeïnspireerd en gaf Ajax alle ruimte om in de wedstrijd te groeien. Dat gold niet voor Nicolai Boilesen, die zich al na tien minuten moest laten wisselen met een pijnlijke knie. De aanvoerder van Ajax had een lelijke tik gekregen van Gregory van der Wiel. Pech voor Ajax, dat er desondanks niet minder door ging voetballen. Vooral tussen de vijftiende en dertigste minuut ging de bal in een hoog tempo rond op de helft van de Fransen.

Het leidde tot hoop in de Amsterdamse harten. Ajax creëerde door vlugge combinaties veel dreigende situaties, maar kwam maar niet tot doelpogingen. De ploeg van De Boer blafte, maar beet niet. Dat deed de sterrenvoorhoede van Paris Saint Germain wel toen Ajax naïef balverlies leed in de opbouw. Zlatan Ibrahimovic stuurde Ezequiel Lavezzi weg, die op zijn beurt Edinson Cavani makkelijk liet scoren (1-0). Doelman Jasper Cillessen was kort daarvoor nog de baas oog in oog met Lavezzi, maar kon dit keer geen redding brengen.

Ook na de rust bleven de aanvallen van Ajax aanvankelijk steken. Toch sloeg de jonge ploeg van De Boer eindelijk een keer toe tegen het futloos spelende Paris Saint Germain. Ricardo Kishna bracht de bal voor en Davy Klaassen rondde het prachtig af met een rake kopbal: 1-1.

Een blunder van invaller Niki Zimling bracht Ajax vervolgens niet meer in de gelegenheid om opnieuw een gelijkmaker te maken. De Deense routinier speelde de bal te kort terug op Cillessen, die wederom door Cavani werd geklopt. Door het verlies van Apoel Nicosia tegen FC Barcelona heeft Ajax in de laatste groepswedstrijd wel genoeg aan een gelijkspel om nog verder te spelen in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen