PSV ziet Europese droom na strafschoppen uiteenspatten

15 maart 2016, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft in de achtste finales van de Champions League tegen Atlético Madrid net niet voor een stunt kunnen zorgen. Na de doelpuntloze remise in Eindhoven werd er tijdens de reguliere speeltijd en de verlenging ook in het Vicente Calderón niet gescoord, maar uiteindelijk werd een misser van Luciano Narsingh in de zenuwslopende strafschoppenserie PSV alsnog fataal.

Om de runner-up van de Primera Divisón zo lang mogelijk van scoren af te houden had Phillip Cocu ervoor gekozen om een extra slot op de deur te monteren. Met Nicolas Isimat-Mirin als extra verdediger en Jürgen Locadia samen met de van een schorsing teruggekeerde Luuk de Jong in de punt van de aanval ging PSV in Madrid de strijd aan om een plek bij de laatste acht van het kampioenenbal. De Eindhovenaren mochten lang hopen op de kwartfinale, maar moesten na een heroïsch voetbalgevecht uiteindelijk toch capituleren.

De meeste dreiging ging voor rust uit van de Spanjaarden, maar ook PSV dook tweemaal gevaarlijk op voor het doel van de tegenstander. Een verre poging van de mee opgekomen Héctor Moreno verdween via een Madrileens been over het doel en Jan Oblak kreeg nog net een handje tegen een lage voorzet van Marco van Ginkel.

De thuisploeg kwam na de doelwissel furieus uit de kleedkamer. José Giménez knikte uit een hoekschop net naast en Zoet moest zich strekken om een inzet van Saúl onschadelijk te maken. Na een uur legde Locadia het kolkende Vicente Calderón bijna het zwijgen op, maar zijn schot werd door Oblak tegen de paal geduwd en in de nastoot kopte De Jong de bal tegen Filipe Luís aan. Daarna werd Zoet nog een aantal keren getest door de Madrilenen, maar net als in Eindhoven capituleerde de doelman niet en dus moest er verlengd worden.

[photo,96525,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen