Dijks keert terug in basiself Ajax, Cerny blijft staan

Jw
8 mei 2016, 13:25   Bijgewerkt: 8 mei 2016, 13:36

Ajax-trainer Frank de Boer heeft voor de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap één wijziging aangebracht in zijn basisformatie. Mitchell Dijks keert terug van een schorsing, wat ten koste gaat van Kenny Tete, die in Doetinchem op de bank zal plaatsnemen.

Dat betekent dat Vaclav Cerny opnieuw mag starten van De Boer. De 18-jarige aanvaller opende vorige week tegen FC Twente (4-0 winst) de score namens Ajax en krijgt de voorkeur boven routinier Lasse Schöne. Ook Thulani Serero zal aan de aftrap verschijnen. De Zuid-Afrikaanse middenvelder heeft zichzelf teruggeknokt van een periode van afwezigheid en krijgt wederom het vertrouwen. Het grote talent Riechedly Bazoer zit volgens De Boer al een tijdje in een vormdip en begint dan ook als reserve.

Bij De Graafschap speelt voormalig Ajax-speler Vincent Vermeij in de spits. De Superboeren missen Robin Pröpper (schorsing) en Jeroen Tesselaar (blessure).

Ajax speelt vanmiddag op de Vijverberg om de titel, De Graafschap weet al dat het aankomende vrijdag begint met de nacompetitie. Het duel begint, net als alle andere wedstrijden in de laatste speelronde, om 14.30 uur.

Opstellingen

De Graafschap: Jurjus; Will, Van de Pavert, Straalman, Cicek; Diemers, Smeets, Driver, El Jebli; Vermeij, Koolhof.

Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Serero, Klaassen, Gudelj; Cerny, Milik, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen