Groenendijk hoopt halverwege Eredivisie in linkerrijtje te staan

21 december 2017 – Nog één wedstrijd, dan zit de eerste seizoenshelft van ADO Den Haag erop. De formatie van Alfons Groenendijk neemt het vrijdag in eigen stadion op tegen het uitstekend draaiende PEC Zwolle. De coach hoopt dat zijn formatie drie punten pakt en de eerste seizoenshelft in het linker rijtje afsluit.

Groenendijk hoopt halverwege Eredivisie in linkerrijtje te staan

ADO staat negende en is bij winst zeker van een plaats in het linkerrijtje van de competitie. Het moet dan wel zien af te rekenen met PEC Zwolle, dat knap vierde staat. "Ik moet hen een groot compliment maken. PEC speelt sluw en slim. Er zit heel veel voetbal in, met jongens als Thomas, Saymak, Bakker en Namli. We kunnen onze borst nat maken. We willen het spel van PEC ontregelen", kondigt de coach aan. "We hebben onze lessen geleerd uit uitwedstrijd toen wij kansloos verloren. Op voorhand wordt het een interessante wedstrijd waarin alles mogelijk is."

Groenendijk trad in februari van dit jaar in dienst bij ADO en heeft er nu bijna een jaar op zitten. "In februari kwam ik hier binnen. Mensen zeiden 'waar begin je aan?'. Maar die inhaalrace die we inzetten en de manier waarop; dat was onvergetelijk. Daardoor waren de verwachtingen misschien wat hoger voor het nieuwe seizoen. Daar voldoe je niet van de een op andere dag aan. Stap voor stap willen we een stabiele club worden. Aan deze ploeg ligt het niet. Het is een eenheid. Iedereen werkt keihard voor elkaar. Het zou echt een prestatie zijn om in het linker rijtje de winterstop in te gaan. Want de voorbereiding ging moeizaam. Met name om tot een goede selectie te komen. Het is nu gelukkig rustig bij de club. Dat is ook prettig werken."

Keeper Robert Zwinkels is een twijfelgeval voor morgen, net als Tom Beugelsdijk.

Eredivisie

gerelateerd