NAC Breda verliest jeugdspelers aan Feyenoord en Vitesse

13 april 2018, 16:37

NAC Breda verliest weer talent uit de jeugdopleiding. In navolging van Tein Troost (16) vertrekt ook Ilyas el Moussaoui (14) naar Feyenoord. Luuk Wensink (15) kiest voor Vitesse, zo hebben de Bredanaars bekendgemaakt. In totaal vangt NAC een opleidingsvergoeding van 42.000 euro.

El Moussaoui trekt de deur na één jaar NAC alweer achter zich dicht. Zijn ontwikkeling leverde hem ook een debuut in Nederland onder 14 jaar op. De spits was direct drie keer trefzeker. Hij gaat bij Feyenoord in onder de 15 spelen. Wensink komt bij Vitesse onder de 16 jaar terecht.

"De afgelopen jaren hebben wij gebouwd aan een sterk opleidingsprogramma en krijgt onze opleiding, zowel regionaal als landelijk, steeds meer aanzien. Ons succes heeft ook een keerzijde", zegt hoofd opleidingen Tim Gilissen op de website van de Parel van het Zuiden. "We merken dat onze spelers steeds gewilder worden en andere clubs op het vinkentouw zitten om onze spelers over te nemen. Dat spelers in dat proces een andere keuze maken is voor ons natuurlijk jammer, maar binnen de huidige regelingen helaas niet uit te sluiten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen