Dapper Trinidad & Tobago stunt tegen Zweden

Ger
10 juni 2006, 19:53

Leo Beenhakker heeft met Trinidad & Tobago een superprestatie afgeleverd tegen Zweden. De WK-debutant wist de ervaren Scandinaviërs zaterdagavond in Dortmund op een gelijkspel te houden (0-0). De eilandbewoners speelden bovendien vrijwel de gehele tweede helft met tien man.

Leo Beenhakker

Leo Beenhakker

Wie vooraf de selecties van beide landen met elkaar vergeleek, kon niet anders dan Zweden als torenhoge favoriet aanwijzen. Don Leo heeft met T&T alleen in Dwight Yorke een speler tot zijn beschikking die serieus naam in Europa heeft gemaakt. De aanvaller speelde jarenlang bij Manchester United en won met de Britse topclub zelfs de Champions League. Yorke was in zijn periode bij Manchester één van de beste spitsen ter wereld. Inmiddels werkt hij zijn wedstrijden af bij het Australische Sydney FC, een dwerg in het internationale voetbal.

Bij zowel Zweden als Trinidad & Tobago stond zaterdagavond in Dortmund niet de eerste doelman onder de lat. Andreas Isaksson ontbrak bij Zweden, nadat hij woensdag op de training een hersenschudding had opgelopen. Rami Shaaban verving de ongelukkige goalie. Bij de ploeg van Beenhakker raakte eerste doelman Kelvin Jack nota bene een uur voor de wedstrijd geblesseerd aan zijn dijbeen. De eilandbewoners traden daarom aan met oudgediende Shaka Hislop.

Nadat de WK-debutant de beginfase ongeschonden was doorgekomen, deelde de ploeg zelfs brutaal enkele speldenprikjes uit. Zo stelde Carlos Edwards met een vliegend schot sluitpost Shaaban op de proef. In de slotfase van de eerste helft nam Zweden het heft weer stevig in handen. Via een kopbal van Larsson en twee vlammende uithalen van Christian Wilhelmsson en Ibrahimovic (beide gekeerd door Hislop) was de equipe van Lagerbäck dicht bij succes.

Ondanks de numerieke minderheid bracht Trinidad & Tobago bijna een sensationele openingstreffer op de borden. Een uitstekend schot van invaller Cornell Glen spatte uiteen tegen de kruising. Doordat Lagerbäck het lange tijd niet aandurfde om de aanval te versterken, bleven de manschappen van Beenhakker redelijk eenvoudig op de been. Pas na een dubbele wissel (Mattias Jonson en Kim Kallstrom voor Wilhelmsson en Tobias Linderoth) werden de eilandbewoners aan het wankelen gebracht. Zweden zag echter geen kans meer om een aanval trefzeker af te sluiten.

Het gelijkspel is een ongekende victorie voor Beenhakker. Vooraf werd zijn ploeg nog omschreven als een 'bij elkaar geraapt zooitje'. Door de puntendeling in Dortmund heeft de ervaren oefenmeester al meer succes geboekt dan de criticasters hadden verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen