Lukkien na afstraffing: "Wilden het geen slachtpartij laten worden"

20 oktober 2018, 21:10

FC Emmen kreeg met 6-0 op de broek op bezoek bij PSV. De promovendus was duidelijk een maatje te klein voor de koploper en regerend landskampioen. Trainer Dick Lukkien weet dat, maar is toch kritisch. "In verdedigen op dit niveau moeten we nog groeien."

In gesprek met FOX Sports blikt de Emmen-coach terug op de fikse nederlaag. Voetballend vond Lukkien het nog wel voldoende. "Als je naar de wedstrijd krijgt, zie je dat we aan de bal behoorlijk hebben gespeeld. Na de 2-0 moet je alleen voelen dat je alle ballen naar voren moet schieten. In verdedigen op dit niveau moeten we nog groeien. Dat was niet goed genoeg."

Bij een ruststand van 4-0 was de wedstrijd natuurlijk al lang en breed gespeeld. Lukkien pepte zijn mannen toch nog op voor de tweede helft. "We wilden het geen slachtpartij laten worden. Ik denk dat we het de tweede helft aardig hebben gedaan. Maar bij de twee tegengoals in de tweede helft liepen we alsnog achteruit. En dat mag niet op dit niveau."

De nederlaag in Eindhoven was ingecalculeerd, maar volgens de trainer wordt het toch weer eens tijd voor een paar punten. "Hier hoeven we de punten niet te halen, maar de komende weken moet dat wel gaan gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen