Jørgensen klaar om penalty te nemen ondanks misser op het WK

13 november 2018, 23:53

Nicolai Jørgensen heeft zijn gemiste penalty op het WK in Rusland van afgelopen zomer achter zich gelaten. De aanvaller van Feyenoord keerde tijdens deze interlandperiode terug bij de nationale ploeg van Denemarken en werd meteen herinnerd aan zijn laatste interland tegen Kroatië, toen hij in de strafschoppenserie vanaf elf meter miste. "Ik heb veel geleerd van mijn gemiste penalty. Ik ben er helemaal klaar voor om er weer eentje te nemen."

Dat vertelt hij tegenover Ekstra Bladet. Zijn misser leverde hem bovendien enkele negatieve reacties op via sociale media, gevolgd door vooral heel veel steunbetuigingen als reactie daarop. "Duizenden mensen schreven mij. Dat betekende heel veel voor me. Iedereen moedigde me aan. Ik was er door ontroerd en het heeft mij geholpen om verder te gaan", aldus de spits, die meteen na zijn misser na de VS reisde voor vakantie. "Niemand wist daar wie ik was."

Tot die misser had Jørgensen twaalf van zijn dertien penalty's gescoord. Op het WK miste hij echter op het moment suprême. Toch wordt hij weer als basisspeler verwacht bij de Denen tegen Wales én staat hij op als hij vanaf elf meter moet aanleggen. "Ik laat me niet meer beïnvloeden door wat anderen denken." Namens Feyenoord miste hij alleen tegen Ajax, vorig seizoen in De Klassieker (1-4).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen