De Haan ziet in Van Gaal een goede opvolger van Van Praag

19 maart 2019, 11:52

De KNVB moet op zoek naar een opvolger van Michael van Praag, die later dit jaar zijn taken als bondsvoorzitter naast zich neerlegt. Volgens Foppe de Haan, die eerder als coach van Jong Oranje en als assistent van de Oranje Leeuwinnen bij de bond werkte, ziet in Louis van Gaal een geschikte kandidaat.

De Haan vertelt tegenover Trouw wat hij verwacht van een bondsvoorzitter. "Die moet, net als de koning die af en toe het land in trekt, naar de clubs toe om te kijken: hoe doen jullie dat nou? Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met het dalende ledenaantal bij de jongens? Sommige clubs gaan daar heel creatief mee om. Uiteindelijk moet een bondsvoorzitter die kennis overbrengen, zodat anderen er ook van kunnen leren", vindt De Haan.

De Fries schuift Louis van Gaal naar voren als geschikte kandidaat. De ervaren coach werd onlangs nog in verband gebracht met Feyenoord, maar tekende niet bij de Rotterdamse club. Hij heeft zodoende de handen vrij. "Hij zal het waarschijnlijk niet doen, maar ik dacht aan Louis van Gaal", zegt De Haan. "Je moet een 'verbinder' hebben, iemand die boven de partijen staat en het voetbal in zijn hart heeft. Van Gaal is zo iemand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen