Buitenlandse media: Nederland-Argentinië anticlimax

Ger
22 juni 2006, 11:28

Voor veel buitenlandse media was de voorstelling die Nederland en Argentinië in Frankfurt gaven, een anticlimax. Het duel dat bij de loting in december enorme opwinding veroorzaakte, moest het woensdag zonder veel hoogtepunten doen. Voor de Duitse boulevardkrant Bild was er slechts één hoogtepunt: De kus die voormalig stervoetballer Diego Maradona prinses Máxima gaf. "De enige voltreffer", schrijft de krant donderdag.

In Argentinië overheerste de mening dat de eigen ploeg de winst had laten liggen, maar dat dat verder ook niet veel uitmaakte. La Nación, dat weet te melden dat Máxima een groot bewonderaarster is van Lionel Messi, is van mening dat er een acceptabel Argentinië te zien was. "Het was een duel vol goede bedoelingen, maar waarin eigenlijk niets op het spel stond. Een bijzondere wedstrijd, maar dan alleen door de historie."

Olé meent dat Argentinië een tegenstander van formaat was tegengekomen. "Argentinië kon experimenteren zonder al te veel concessies te hoeven doen. De ploeg verloor gaandeweg de interesse voor het duel". La Razón: "Argentinië miste effectiviteit."

In Engeland is er opluchting. Niet Argentinië maar Nederland zit in het speelschema voor de kwartfinale. Daarvoor moeten de Engelsen zelf eerst afrekenen met Ecuador en Nederland met Portugal. "Zelfs Messi kan Argentinië niet inspireren tot meer magisch voetbal. De wedstrijd kwam maar niet op gang", schrijft de Daily Mail

Na woensdagavond is de opluchting in het Engelse kamp volgens The Times heel groot. "Niet dat Nederland een slecht team is, maar meer omdat Argentinië de uitstraling van een wereldkampioen bezit. De wedstrijd was een anticlimax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen