Vlaar verbaasd dat Bizot niet opgeroepen is voor Oranje

2 september 2019 – Ron Vlaar is verbaasd dat Marco Bizot zich maandag niet in Zeist hoeft te melden bij het Nederlands elftal. De doelman van AZ is niet opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland. Bondscoach Ronald Koeman geeft de voorkeur aan Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer.

Vlaar verbaasd dat Bizot niet opgeroepen is voor Oranje

Bizot heeft een goede seizoensstart achter de rug, dus had Vlaar zijn doelman wel bij Oranje verwacht. "Dat verbaasde me op zich wel. Als ik naar de keepers kijk kan ik niet per se zeggen dat het onlogisch is dat Koeman die andere heeft geselecteerd", zegt hij tegen AZFanpage. "Maar als ik zie hoe Marco aan het keepen is bij ons, hoe hij ons door moeilijke fases heen sleept bij tijd en wijle, dan had ik eigenlijk wel verwacht dat hij erbij zou zitten, maar goed dat is mijn mening."

Bizot hield dit seizoen in zeven van de tien wedstrijden de nul, maar Koeman kiest voor nu voor andere keepers.  "Het is jammer voor hem maar ik ben ervan overtuigd dat als hij zo doorgaat dat hij er wel weer bij gaat komen."

Oranje

gerelateerd