Boulahrouz: "Ik raakte Figo niet"

26 juni 2006, 00:44

Khalid Boulahrouz kookte zondagavond van woede. De verdediger werd na ruim een uur spelen met een tweede gele kaart van het veld gestuurd, maar had geen flauw idee waarom. Volgens hem was er van een overtreding helemaal geen sprake, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"Er gebeurde helemaal niets", zegt de verdediger van Nederland over het incident met Luis Figo waarbij hij zijn tweede gele kaart kreeg. "Ik speelde de bal gewoon terug op Van der Sar en plotseling hoorde ik een fluitje en een heleboel commotie. Ik dacht dat het niets met mij te maken, dat hij ergens anders voor floot of zo."

"Kijk, die scheidsrechter had de wedstrijd gewoon helemaal niet onder controle. Als je iemands benen breekt, is het normaal dat je een rode kaart krijgt. Maar om dan voor zoiets uit het veld gestuurd te worden, slaat nergens op. Of die overtreding in het begin van de wedstrijd op Cristiano Ronaldo niet met rood bestraft had kunnen worden? Nee. Ik was misschien wel iets te laat, maar ik heb zijn benen niet gebroken", zegt de Kannibaal.

Hoe boos Boulahrouz is, wordt enkele minuten later duidelijk. Een nietsvermoedende journalist liet aan Boulahrouz weten dat hij toch echt vond dat de verdediger een gele kaart verdiende bij de actie met Figo, waarna de verdediger ontplofte. "Ik weet niet welke beelden jij gezien hebt, hoor. Heb je eigenlijk wel verstand van voetbal? Nee? Dat dacht ik al, dat kan niet anders bij zo'n opmerking", foetert hij terwijl hij zich een weg baant richting de spelersbus .

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen