'Ajax heeft vier maanden later al lak aan herenakkoord'

9 november 2019, 13:28

Tegen de afspraken van het herenakkoord in, heeft Ajax zich gemeld voor een jeugdspeler van AZ. Het zou gaan om een speler onder de zestien jaar, een van de beste spelers uit de academie van de Alkmaarders. Dat meldt het NRC.

Vier maanden geleden sloten Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht - zij hebben met hun jeugdopleiding als enige in Nederland een internationale status - het zogenaamde herenakkoord. Hierin spraken de clubs af van elkaars jeugdspelers af te blijven. De afspraak moet dan ook dienen ter bescherming van de beste Nederlandse opleidingen. Zodra de grootste talenten worden weggepikt, heeft (investeren in) opleiden weinig zin.

Maak kans op een gesigneerd shirt van Frenkie de Jong!

Volgens het NRC heeft Ajax het akkoord al geschonden. "De inkt was nog niet opgedroogd of het akkoord is alweer geschonden", laat een ingewijde weten aan de krant. Echter zijn de afspraken niet formeel en doet Ajax volgens de regels niets verkeerd. De Amsterdammers wilden niet reageren op het artikel. AZ-directeur Robert Eenhoorn komt, als hij dat al wil, tijdens de Eredivisie-vergadering van december pas met een reactie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen