Hoofd opleiding verbolgen over vertrek bij Twente: "Dolksteek"

7 februari 2020, 11:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eric Weghorst is niet te spreken over de wijze waarop FC Twente is omgegaan met zijn persoon. De 52-jarige hoofd opleiding hoorde woensdag van de clubleiding dat hij na zeventien jaar mag vertrekken bij de club, terwijl twee uur na dat gesprek met Dominique Scholten al een opvolger werd aangekondigd. Stank voor dank, vindt Weghorst.

Scholten gaat samen met een nog aan te stellen manager technische zaken leiding geven aan de academie van FC Twente en Heracles. Dat gaat ten koste van Weghorst en ook van Rob Boudrie die als manager van de opleiding werkte. Weghorst en Boudrie werkten jarenlang bij Twente, maar hoorden woensdag dat ze zullen vertrekken.

Het duo kreeg dat te horen van directeur Marcel van der Kraan. "Ik heb eerst een hele tijd niets gezegd en toen heb ik hem een hand gegeven en gecondoleerd met het feit dat ze iemand laten gaan die zeventien jaar het snot voor de ogen heeft gewerkt voor FC Twente, iemand die soms tachtig uur per week draaide, die kennis heeft van het regionale voetbal en van de materie die bij scouten en jeugdvoetbal hoort", vertelt Weghorst aan Tubantia. "En dan hoor je vervolgens dat er twee uur later al een persbericht de deur uitgaat met mijn opvolger. Dat voelde als een dolksteek in de rug."

Weghorst werd op 21 mei 2019 door Ted van Leeuwen en Van der Kraan gevraagd om leiding te geven aan de academie. "Er was rumoer en onrust, omdat trainers die meerjarige contracten waren beloofd maar een eenjarige verbintenis kregen", blikt hij terug. "Wij zijn toen meteen aan de slag gegaan. Van der Kraan heeft geen idee wat wij hier sinds mei vorig jaar op vele gebieden voor elkaar hebben gekregen. Ik heb in die periode ook nooit een evaluatie gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen