Ten Cate: "Ihattaren kan nog weleens groter worden dan Ziyech"

14 februari 2020, 11:28   Bijgewerkt: 14 februari 2020, 12:29

Henk ten Cate ziet het vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea als een groot verlies voor de Eredivisie. Komende zomer maakt de 26-jarige Ajacied voor een transfersom van maximaal 44 miljoen euro de overstap naar de Engelse grootmacht. "Jammer dat hij uit Nederland weggaat, want er blijven weinig échte kwaliteitsspelers over", stelt de voormalig assistent-trainer van Chelsea in De Telegraaf.

Talent ziet de oud-trainer van Ajax en FC Barcelona echter nog genoeg rondlopen in de Eredivisie. "Mo Ihattaren van PSV vind ik ook geweldig, is pas 17 en kan nog weleens groter worden dan Ziyech. Calvin Stengs vind ik een pareltje, net als Orkun Kökcü van Feyenoord. Dus zo heel slecht is het niet met het Nederlandse voetbal gesteld. Talent zal altijd in golfbewegingen blijven komen, want we wonen in een echt voetballand", aldus de coach.

Van Ziyech verwacht Ten Cate dat hij gaat slagen bij Chelsea. "Ik denk dat Ziyech in de Premier League kan uitgroeien tot een sensatie. Al kan het twee kanten op. Het spel in Engeland is een stuk fysieker en daar zal hij zich wel tegen moeten wapenen. Maar zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen