EK-voorbereiding Oranje is rond met twee extra oefeninterlands

17 februari 2020, 12:10   Bijgewerkt: 17 februari 2020, 12:37

De KNVB heeft het wedstrijdprogramma van het Nederlands elftal richting het EK van komende zomer nu helemaal rond. De bond kondigt via de eigen kanalen aan dat er oefenwedstrijden met Griekenland en Wales zijn geregeld. Daarmee is het pad van het team van Ronald Koeman richting EURO 2020 nu helemaal in cement gegoten.

Het was al bekend dat Oranje het in aanloop naar het toernooi op gaat nemen tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart). Daar zijn nu nog twee oefenwedstrijden bijgekomen. De KNVB meldt dat er op donderdag 28 mei geoefend zal worden tegen het Griekenland van trainer John van 't Schip. Dat duel staat gepland in Enschede, een ongebruikelijke locatie voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. Het is pas de tweede keer dat Nederland daar een interland gaat afwerken. De Grieken hebben zich overigens niet geplaatst voor het EK.

Ook zal er geoefend gaan worden tegen Wales, een week later. Op zaterdag 6 juni zal dat duel gespeeld gaan worden in De Kuip in Rotterdam. Het is de laatste testcase voor het team van Koeman en betekent zodoende ook de traditionele uitzwaaiwedstrijd. Wales is net als Nederland van de partij op het toernooi van komende zomer. Oranje begint op 14 juni aan het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne in Amsterdam.

Oefenprogramma Oranje richting EK

Donderdag 26 maart: Nederland - VS (Eindhoven)

Zondag 29 maart: Nederland - Spanje (Amsterdam)

Donderdag 28 mei: Nederland - Griekenland (Enschede)

Zaterdag 6 juni: Nederland - Wales (Rotterdam)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen