'Ajax ziet beoogd opvolger Onana verlengen bij Sporting'

14 april 2020, 19:29   Bijgewerkt: 14 april 2020, 19:45

In de zoektocht naar een opvolger van de zeer waarschijnlijk vertrekkende André Onana heeft Ajax een tegenvaller moeten incasseren. De 21-jarige Luís Maximiano gaat zijn contract bij Sporting Portugal nagenoeg zeker verlengen bij de Zuid-Europeanen. Met dat nieuws komt het doorgaans goed ingevoerde Record.

Het contract van Maximiliano loopt door tot de zomer van 2023, maar wordt opgewaardeerd. De ontsnappingsclausule van de talentvolle keeper bedraagt na het zetten van de krabbel liefst zestig miljoen euro. Een bedrag waar Ajax zich niet aan zal wagen, zo is de verwachting.

Zijn oude jeugdtrainer Tiago Capaz vindt het niet gek dat Sporting langer door wil met de keeper, die tot nog toe 21 duels keepte voor Sporting. "Ik denk dat het verlengen van zijn contract ook de beste optie voor de club is, aangezien hij hier lange tijd de eerste keus zal zijn. Ik zie bij hem veel potientie."

Capaz hoopt dat Maximiano hetzelfde kan bereiken als Rui Patrício, die nu bij Wolverhampton Wanderes keept maar daarvoor jarenlang onder de lat van Sporting stond. "Hij kreeg ook de ruimte en heeft een prachtige carrière opgebouwd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen