Hoedt wil niet naar Eredivisie: "Liefst naar grote competitie"

22 mei 2020, 10:03

Wesley Hoedt houdt deze weken zijn conditie op peil bij AZ, maar dat betekent niet dat hij openstaat voor een transfer naar een Nederlandse club. De 25-jarige centrumverdediger heeft bij Southampton nog een doorlopend contract, maar het is de vraag of hij daar nog aan de bak komt. Lukt dat niet, dan wil hij graag in een andere topcompetitie aan het werk.

"De Premier League wordt weleens omschreven als de jungle, waar het echt overleven is", zegt Hoedt bij de NOS. "Een geweldige competitie waar ik ook heel veel heb geleerd bij een club die in de problemen zat. Het is zeker mijn ambitie om daar terug te keren", zegt de verdediger. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Royal Antwerp FC.

Daar presteerde hij prima. "Antwerp heeft een optie om mij te kopen. Ik ben AZ superdankbaar dat ik mee mag trainen, maar het moet niet de insteek zijn om op dit moment terug te keren", aldus de centrale verdediger die ook bij Lazio en Celta de Vigo heeft gespeeld. Het zijn clubs die uitkomen n competities die hij mooi vindt. "De Eredivisie wordt steeds sterker en je moet niks uitsluiten, maar ik heb in Italië, Engeland en Spanje gespeeld en het liefst keer ik terug naar een van de vijf grote competities. We zien het wel."

Welke clubs pakken dit weekend de meeste punten in de Bundesliga?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen