Officieel: VVV-Venlo haalt Swinkels terug naar Eredivisie

13 juli 2020 – De volgende zomeraanwinst van VVV-Venlo is een feit. De Limburgers hebben zich versterkt met Arjan Swinkels, die na vier jaar afwezigheid zijn rentree op de Nederlandse velden maakt. De 35-jarige centrumverdediger komt transfervrij over van KV Mechelen. Swinkels tekent voor één jaar in Venlo.

Officieel: VVV-Venlo haalt Swinkels terug naar Eredivisie

Enigszins verrassend kreeg Swinkels een maand geleden te horen dat zijn aflopende contract bij Mechelen niet zou worden verlengd. De routinier was het afgelopen seizoen nog een vaste waarde bij de Belgische club. Het jaar daarvoor promoveerde hij met Mechelen naar het hoogste niveau.

Met Swinkels voegt VVV een brok aan ervaring toe aan de Eredivisie. De verdediger stond in Nederland eerder onder contract bij Willem II en Roda JC. Voor die clubs speelde hij in totaal meer dan tweehonderd wedstrijden, waarvan 156 in de Eredivisie. In België was hij actief voor Lierse SK, Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen.

Voor het nieuwe seizoen versterkte VVV zich eerder al met Guus Hupperts, Lukas Schmitz, Jafar Arias. Daarnaast werd Roy Gelmi, die gehuurd werd van het Zwitserse FC Thun, definitief overgenomen.

Eredivisie

gerelateerd