PSV laat keeper Ruiter (33) naar Willem II vertrekken

30 juli 2020, 13:07   Bijgewerkt: 30 juli 2020, 14:49

Robbin Ruiter (33) is de nieuwe doelverdediger van Willem II. De ervaren doelman komt over van PSV en tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een extra jaar. Daarmee hebben de Tilburgers de zo gewenste opvolger voor Timon Wellenreuther, die naar Anderlecht vertrok. Logischerwijs speelt de goalie komend seizoen met rugnummer 1 achterop. 

Dat hebben beide clubs laten weten op de clubsite. Het was voor de clubs nog een hele bevalling om tot een akkoord te komen, uiteindelijk is er naar verluidt zo'n 250.000 euro betaald voor de doelman, die nog een eenjarige verbintenis had in Eindhoven. Willem II moest echter met spoed een nieuwe eerste keeper, omdat stand-in Michael Woud komend seizoen aan Almere City FC wordt verhuurd. Vermoedelijk komt er dus nóg een goalie naar Tilburg, al zal dat gezien de intentie en rugnummer van Ruiter als stand-in zijn.

Ruiter kwam een jaar geleden over naar PSV en kwam tot twee officiële optredens in de hoofdmacht van de Eindhovenaren (tegen Rosenborg BK en VVV-Venlo). Eerder speelde hij voor Sunderland, FC Utrecht en FC Volendam, waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen