Dumfries is eerlijk: "Sta open voor een transfer bij de juiste club"

10 september 2020, 07:40

Denzel Dumfries heeft een transfer deze zomer bij PSV nog altijd niet uitgesloten. De rechtsback van de Eindhovenaren staat in de sluimerende belangstelling van diverse clubs, maar John de Jong wil zijn contract dolgraag openbreken en verlengen. "Ik sta open voor een transfer, wanneer ik het gevoel heb dat het de juiste club op het juiste moment betreft."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Dumfries benadrukt dat hij zeker niet ten koste van alles wil vertrekken, ook met het oog op het EK van komende zomer. "Het gaat mij om het totaalplaatje", aldus de back. "Dat heb ik voortdurend mijn keuzes laten bepalen. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij PSV en heb een goede, open verstandhouding met John de Jong. Dat koester ik ook echt, die eerlijkheid naar elkaar toe."

Zijn contract opwaarderen en met een jaar verlengen behoort dan ook zeker nog tot de opties, zo geeft de verdediger aan. "Als ik besluit te blijven, zou dat een logisch gevolg kunnen zijn. Dan zou ik PSV ook meer kunnen opleveren in de toekomst. Of ik er ineens niet meer bij ben in Groningen? Dat zal zeker niet het geval zijn."

Al langer is bekend dat er gesprekken lopen tussen PSV en Dumfries, wiens contract overigens nog doorloopt tot en met de zomer van 2023. De tienvoudig international kwam in de zomer van 2018 over van sc Heerenveen en speelde zich in het eerste seizoen direct in de picture, waarin hij nog altijd staat. Concrete clubs worden momenteel overigens niet aan hem gelinkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen