Vraagtekens bij AZ: "Nood breekt wetten bij zo'n wedstrijd"

14 september 2020, 16:06   Bijgewerkt: 15 september 2020, 15:27

Met een paar twijfelgevallen werkt AZ toe naar de wedstrijd tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League. Ondanks dat de Alkmaarders afgelopen weekend vrijaf hadden, zijn Calvin Stengs en Oussama Idrissi nog altijd niet volledig fit. Over hun beschikbaarheid verschaft trainer Arne Slot (iets) meer duidelijkheid.

Stengs en Idrissi kwamen in de vorige kwalificatieronde tegen Viktoria Plzen (3-1) voor het laatst in actie. De oefenwedstrijden tegen ADO Den Haag en KAA Gent lieten zij aan zich voorbijgaan. "Calvin kan geen negentig minuten spelen en op de lange termijn zal dat zeker niet goed zijn, maar nood breekt ook wetten bij zo'n wedstrijd. Als er van tevoren veel spelers uitgaan zal hij toch die negentig minuten vol moeten maken. Oussama zou dat eventueel wel moeten kunnen omdat hij een volledige voorbereiding heeft gedraaid", aldus Slot tegenover het Algemeen Dagblad.

Dat de wedstrijd van AZ tegen FC Utrecht werd geschrapt, had niet te maken met blessures aan Alkmaarse zijde. "Als wij zaterdag in Utrecht hadden moeten spelen in deze periode waarin er corona is geweest en spelers nog niet extreem fit zijn dan was er geen optimale voorbereiding geweest. Dan was het zondag uitlopen en in Kiev drie kwartier trainen in het stadion. Dat is niet wat je zou willen als Nederlandse club die bovendien tegen een concurrent speelt op de coëfficiëntenranglijst."

AZ treedt dinsdagavond in Oekraïne aan tegen Dinamo Kiev. Een sterke tegenstander, stelt Slot. "Snel, sterk, groot, fysiek. Goed op de counter ook. Heel compact in het verdedigen, snel eruit kunnen komen en toch ook aan de bal behoorlijk vaardig. Het maakt indruk als je ze van Shakhtar Donetsk ziet winnen in de bekerfinale al was Shakhtar toen wel heel veel aan de bal. Maar het is ook altijd moeilijk om in te schatten hoe goed een ploeg is als je de competitie niet dagelijks volgt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen