KNVB spreekt RKC'er Wouters vrij na rode kaart tegen Ajax

25 september 2020 – RKC Waalwijk kan dit weekend 'gewoon' een beroep doen op Luuk Wouters. De 21-jarige verdediger kreeg afgelopen zondag na ingrijpen door de VAR een rode kaart, maar die beslissing is teruggedraaid. Daardoor kan Wouters morgen alsnog in actie komen op bezoek bij FC Utrecht.

KNVB spreekt RKC'er Wouters vrij na rode kaart tegen Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De tuchtcommissie besloot Wouters aanvankelijk voor één duel te schorsen, maar daar ging RKC niet mee akkoord. De verdediger kreeg afgelopen zondag een gele kaart nadat hij in de 68ste minuut Zakaria Labyad neerhaalde, maar na een blik door de videoscheids werd die beslissing omgezet in een rode kaart. Daar kwam de KNVB vandaag dus op terug.

Met tien man hield RKC de schade beperkt in Amsterdam. Voor de rode kaart keken de Waalwijkers al tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Labyad en Dusan Tadic, na de arbitrale beslissing was alleen Lisandro Martínez nog trefzeker. De ploeg van Fred Grim staat door de twee nederlagen op rij op de laatste plaats, waar het afgelopen seizoen ook al eindigde.

Reacties

Ajax

gerelateerd