Utrecht haalt stand-in met corona besmette Paes, deal Peterson

5 oktober 2020 – FC Utrecht heeft in de persoon van Eric Oelschlägel maandag een extra keeper toegevoegd aan de A-selectie voor komend seizoen. Na de blessure van Fabian de Keijzer was er een stand-in nodig voor Maarten Paes en die is in de 25-jarige Duitse doelman gevonden. Zijn contract bij Borussia Dortmund liep in de zomer af en tekent voor één jaar in de Domstad.

Utrecht haalt stand-in met corona besmette Paes, deal Peterson

Dat heeft FC Utrecht bekend gemaakt op het clubkanaal. De Keijzer ligt maanden uit de roulatie, waardoor Thijmen Nijhuis de enige sluitpost was na Paes in de selectie van John van den Brom. Daardoor moest er een extra doelverdediger komen. "Bij Borussia Dortmund was hij onderdeel van de A-selectie en maakte hij dus deel uit van een team op Europees topniveau", stelt technisch directeur Jordy Zuidam. "Die ervaringen van de top neemt hij mee naar Utrecht. We zien in Eric een welkome toevoeging aan de huidige keepersgroep." In totaal speelde hij één officieel duel namens Die Borussen

Mogelijk maakt hij al heel snel zijn debuut namens FC Utrecht, want Paes moet in quarantaine. De keeper heeft een positieve coronatest afgelegd en kan om die reden ook niet naar Jong Oranje afreizen. Hij moet tien dagen in afzondering en wordt bij het beloftenteam van Nederland vervangen door zijn bij FC Utrecht directe collega Nijhuis.

Peterson naar Fortuna Düsseldorf
Afgelopen seizoen stond Kristoffer Peterson nog onder contract bij FC Utrecht op huurbasis, maar heeft maandagmiddag zijn overgang naar Fortuna Düsseldorf afgerond. De 25-jarige buitenspeler komt over van Swansea City en tekent een tweejarig contract bij de 2. Bundesliga-club. Twee van de eerste drie duels op het niveau waarnaar het vorig jaar gedegradeerde werden verloren door Fortuna Düsseldorf, waardoor de aanvallende versterking wenselijk was. Eerder speelde hij in Nederland ook namens Roda JC en Heracles Almelo.


Eredivisie

gerelateerd