'Van den Brom dankt contract bij Genk aan Belgische avondklok'

5 november 2020, 21:17

John van den Brom is hard op weg naar een nieuwe klus als hoofdtrainer bij KRC Genk. De huidige coach van FC Utrecht stond hoog op het wensenlijstje van de Belgen, maar was niet kandidaat nummer één. Dat was namelijk Marc Brys van OH Leuven, maar de Belgische coronarestricties zetten de poort voor Van den Brom wagenwijd open.

'Zonder avondklok was Brys nu trainer van Genk geweest', kopt Het Laatste Nieuws. Brys werd gezien als de ideale kandidaat om de naar FC Kopenhagen vertrokken Jess Thorup. Het bestuur van Genk voerde diverse gesprekken met Brys, maar zag de deal uiteindelijk in rook opgaan. Daarmee ziet de 58-jarige Belg zijn droom om landskampioen in België te worden uiteen spatten.

De onderhandelingen naderden hun einde, maar moesten op het laatste moment worden geannuleerd. "De onderhandelingen waren bijna rond dinsdagavond, maar moesten worden afgebroken om voor het ingaan van de avondklok weer thuis te zijn", zegt Brys tegen Het Laatste Nieuws. Volgens de Belgische regels mogen mensen zich tussen 22.00 uur en 05.00 uur niet op straat bevinden.

Brys baalde enorm van de stukgelopen transfer. "Ik had slapeloze nachten – zet ik uit ambitie die stap naar die prachtige club die Genk is, of blijf ik bij OHL, want voor mij is loyaliteit geen ijdel begrip." Uiteindelijk hoefde Brys de beslissing niet te nemen. Van den Brom staat op het punt zijn krabbel te zetten bij de Belgische topclub.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen