NAC scoort en wint weer eens, Fofana helpt Jong PSV aan zege

6 november 2020 – NAC Breda is er na drie nederlagen op rij weer eens in geslaagd om te winnen. Uit bij MVV werd het 1-4 voor de formatie van Maurice Steijn. Sydney van Hooijdonk (penalty), Huseyin Dogan, Lex Immers en DJ Buffonge scoorden namens NAC, de Maastrichtse goal werd gemaakt door Koen Kostons.

NAC scoort en wint weer eens, Fofana helpt Jong PSV aan zege

Drie wedstijden op rij lukte het NAC niet om te scoren, laat staan te winnen. Hoewel trainer Maurice Steijn zijn door corona getroffen spelers weer terug had, miste hij nog de 'power' die zijn ploeg voor de uitbraak wel had. Tegen MVV was daar wel weer iets van terug te zien. De ploeg kwam nog wel op achterstand door een goal van Koen Kostons, maar kon twee minuten later vanaf elf meter al gelijk maken. Sydney van Hooijdonk schoot feilloos binnen: het eerste doelpunt sinds drie wedstrijden.

Op de tweede hoefden de Brabanders minder lang te wachten. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft was Huseyin Dogan goed voor de 1-2 ruststand. Direct na rust vloog NAC uit de startblokken en zorgde Immers voor de 1-3. De laatste treffer werd vlak voor tijd binnengeschoten door invaller DJ Buffonge. NAC klimt daarmee weer naar plek vier. Koploper Almere City komt later vanavond in actie, nummers 2 en 3 Cambuur en De Graafschap zijn morgen aan de beurt. MVV blijft na de nederlaag op de vijftiende plek staan in de Eerste Divisie.

Fofana helpt Jong PSV langs FC Den Bosch 


In De Vliert heeft Jong PSV met 1-2 gewonnen van FC Den Bosch. Een hoofdrol was er voor debutant Fodé Fofana. De achttienjarige spits stond door de vele coronabesmettingen bij PSV voor het eerst in de basis en was direct goed voor beide Eindhovense doelpunten. Een aansluitingstreffer van Romano Postema was niet genoeg om Jong PSV van de zege af te houden. Jong PSV klimt over stadgenoot FC Eindhoven heen naar de twaalfde plaats. FC Den Bosch staat na vanavond op een voorlaatste plaats, drie punten boven hekkensluiter FC Dordrecht, dat maandag in actie komt tegen FC Eindhoven. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd