NAC in doelpuntrijke wedstrijd laat langs FC Eindhoven

21 november 2020 – Een spannende Eerste Divisie-ontmoeting tussen FC Eindhoven en NAC Breda is in het voordeel van de bezoekers geëindigd (2-4). Lang leken de Eindhovenaren af te stevenen op een goed resultaat tegen de topploeg, maar in het laatste kwartier nam NAC toch afstand. De ploeg uit Breda blijft daarmee in het spoor van SC Cambuur, De Graafschap en Almere City.

NAC in doelpuntrijke wedstrijd laat langs FC Eindhoven

De wedstrijd kende een valse start voor NAC Breda, dat al binnen een minuut op een 1-0 achterstand kwam. Brian de Keersmaecker profiteerde van zwak verdedigen van Roger Riera en schoot de openingstreffer binnen. Diezelfde Riera zou zijn fout later goedmaken: Een minuut na de gelijkmaker van Nick Venema was het de Spanjaard die met een knappe kopbal NAC op voorsprong zette. Met een 1-2 ruststand ging de ploeg van Maurice Steijn de kleedkamer in. 

Tien minuten na rust schoot Jacky Donkor met zijn eerste treffer van het seizoen FC Eindhoven weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment moest NAC opnieuw op zoek naar de voorsprong. De thuisploeg hield knap stand, maar moest een kwartier voor tijd toch zijn meerdere erkennen in de nummer vier van de Eerste Divisie. Eerst was het Robin Schouten die na een knappe assist van Thom Haye goed afmaakte. Kort erna werd de wedstrijd van elf meter op slot gegooid. Mario Bilate stuurde de keeper de verkeerde hoek in en schoot zijn strafschop in de rechterbovenhoek binnen. FC Eindhoven drong nog aan, maar wist het Bredase net niet meer te vinden. Een spectaculaire wedstrijd eindigde in 2-4.

Na zaterdagmiddag houdt NAC nog altijd aansluiting op de top drie. SC Cambuur en De Graafschap gaan aan kop met 28 punten, Almere en NAC volgen met 27. Daar moet bij vermeld worden dat SC Cambuur en Almere City een wedstrijd minder speelden. Nummer vijf FC Volendam speelde vrijdagavond teleurstellend gelijk tegen TOP Oss, waardoor NAC het gat vandaag kon vergroten tot vijf punten. FC Eindhoven staat na de nederlaag met achttien punten op de elfde plaats. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd