Buijs: "Zou liegen als ik niet ooit coach van Feyenoord wil worden"

1 januari 2020, 18:47

Danny Buijs presteert dit seizoen uitstekend met FC Groningen, waarmee hij de zesde plaats beste in de Eredivisie. De nog jonge trainer stond in de zomer al in de belangstelling van Birmingham City en werd ook in verband gebracht met FSV Mainz 05. Hij droomt van een mooie loopbaan.

De 38-jarige coach deed samen met Dick Advocaat een dubbelinterview met Voetbal International in het stadion van Feyenoord. "Kijk om je heen, kan je alvast wennen voor later", zei Advocaat met een knipoog. "Ooit trainer worden, hier… Ik zou liegen als ik zei dat ik dat niet zou willen. Ik heb een verleden bij deze club. Het ís mijn club. Maar eerlijk gezegd heb ik een net zo sterke band met FC Groningen. Dat kan ook niet anders als je er als speler twee jaar een toptijd hebt gehad en er nu al drie jaar trainer bent."

Buijs weet dat zijn plafond als trainer normaliter hoger ligt dan Groningen. Hij hoopt eens in het buitenland te kunnen werken. "Ik stond op de lijst bij Birmingham City, als een van drie kandidaten. Maar privé gezien was de tijd niet rijp. In de toekomst wil ik dat wel. Ik ben niet zo verknocht aan Nederland dat ik hier 25 jaar achter elkaar wil blijven werken. Lijkt me geweldig, het buitenland."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen