'Vermeend steekincident speelt mee voor Ajax in Promes-transfer'

1 februari 2021, 07:41

Het vermeende steekincident, waarvoor Quincy Promes overigens nog niet voor veroordeeld is en dus schuldig bleek, is wél een van de redenen dat Ajax heeft besloten om toch in te stemmen met een vertrek van de multi-inzetbare aanvaller. Promes keert op Deadline Day normaliter terug naar Spartak Moskou en wordt vervangen door Oussama Idrissi. Ook Erik ten Hag – die zijn selectie graag in tact wilde houden – heeft daarmee ingestemd.

Dat reconstrueert De Telegraaf althans. 'De betrokkenheid bij een steekincident, waarvan Promes verdacht wordt, steekt velen bij Ajax. En dus werd een verkoop het beste geacht', schrijft de ochtendkrant over de aanstaande transfer. Met Dusan Tadic, Antony en David Neres komt het totaal aantal buitenspeler van Ajax weer op vier met Idrissi. 'Bij Promes was dat – gezien de ernst van zijn zaak – nog maar de vraag geweest', vermoedt de ochtendkrant.

'Het aantrekken van Idrissi, die weliswaar weinig speelde, maar beslist niet als een verzwakking ten opzichte van Promes wordt gezien, is na de kansloze nederlaag tegen de Amsterdammers een nieuw tikkie voor AZ. In coronatijd weet Ajax 'gewoon even' voor 22,5 miljoen euro Sébastien Haller aan te trekken én overeenstemming met Sevilla te bereiken over de komst van Idrissi', schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Ajax haalt Idrissi als vervanger vertrekkende Promes'

Ajax gaat Idrissi huren met optie tot koop. Eerder deze transferwindow versterkte Ajax zich al met spits Sébastien Haller. Met de komst van Idrissi heeft coach Erik ten Hag weer de beschikking over het gewenste aantal aanvallers. De overstap van Idrissi is pikant te noemen. De aanvaller droeg in de jeugd namelijk het shirt van Feyenoord, waar hij nooit doorbrak.

Via FC Groningen belandde de buitenspeler bij AZ, waar hij twee uiterst succesvolle seizoenen beleefde. In zijn laatste seizoen was de 24-jarige aanvaller nog bij achttien goals betrokken. Daarvoor had hij slechts 25 optredens nodig. In zijn voorlaatste wedstrijd op de Nederlandse velden deed hij zijn nieuwe werkgever nog pijn. Met AZ won hij met 0-2 in de Arena, mede dankzij zijn fraaie treffer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen