Aanhang KRC Genk verliest geduld met Van den Brom

8 februari 2021, 12:41

Het krediet van John van den Brom bij KRC Genk brokkelt in rap tempo af. Sinds de jaarwisseling won de club van de Nederlandse trainer slechts twee van de acht competitiewedstrijden. Zondag ging Genk in de topper tegen RSC Anderlecht met 1-2 onderuit, tot frustratie van de aanhang van de Belgische club.

Op Twitter maken enkele fans duidelijk klaar te zijn met de trainer die in november overkwam van FC Utrecht. 'Zolang VDB de coach van onze club Genk is, zal ik geen enkele wedstrijd bekijken! Beschamend!', stuurt een supporter de wereld in. 'Helaas WEER een verkeerde keuze van coach. Tot vandaag kon ik alle puntenverlies begrijpen door vermoeidheid, pech. Maar die prestatie vandaag geeft geen goed toekomstperspectief. Tactisch overklast, een bank die daar zit om te zitten, het geloof in hem is weg', schrijft een andere fan.

Sporza-columnist Peter Vandenbempt noemt de situatie van Genk zorgwekkend. De Belgische club moet zich de komende maanden in de top-vier zien te handhaven om na de reguliere competitie deel te nemen aan de play-offs voor de landstitel. Genk, dat derde staat, heeft nog vier punten meer dan nummer vijf Standard Luik. 'Racing Genk was onherkenbaar slecht, met en zonder bal', schrijft Vandenbempt na de nederlaag tegen Anderlecht.

'Een eerlijke coach John van den Brom was zich duidelijk zeer bewust van de ernst van de situatie aan de vooravond van een bekerduel met Sint-Truiden en een verplaatsing naar het beresterke KV Oostende,  een rechtstreekse concurrent', gaat hij verder. '5 op 21, veel te veel slappe wedstrijden na de winterstop. Zoals gisteren, zoals in Kortrijk, zoals in Moeskroen, deels door het veld en deels ook in Mechelen. Dus alles staat op scherp deze week in Limburg, denk ik.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen