Fosu-Mensah over transfer: "Als je 22, 23, 24 bent, moet je spelen"

11 februari 2021, 17:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Timothy Fosu-Mensah is vooralsnog erg blij met zijn overstap naar Bayer Leverkusen. De rechtsachter werd door Peter Bosz afgelopen winter naar de Bundesliga gehaald en hoopt zich onder de Nederlander weer te ontwikkelen – iets dat bij Manchester United te weinig lukte. "Als je 22, 23, 24 bent, moet je spelen. Ik speelde niet veel en ik wilde spelen."

Dat vertelt Fosu-Mensah tijdens een persconferentie over zijn periode bij Manchester United, waar manager Ole Gunnar Solskjær volgens de Nederlander 'goed' voor hem was. Door een gebrek aan speeltijd, voelde hij echter toch de plicht om te vertrekken. "Het was het beste om ergens heen te gaan waar ik weer minuten zou krijgen", zei Fosu-Mensah, die in Duitsland inmiddels al vier (ééntje meer dan in de hele eerste seizoenhelft namens United) officiële wedstrijden speelde.

Dat is mede omdat concurrenten Mitchell Weister, Santiago Arias en Lars Bender met blessures kampen. "Ik ben hier heel goed opgevangen door het team. Ik ben iemand die zich snel kan aanpassen en voel me enorm op mijn gemak. Ik weet wat de coach wil, wat de club wil en ik werk hard om dat zo goed mogelijk uit te voeren", stelt de achterhoedespeler, die afgelopen winter ook interesse genoot van Ajax.

Of zijn overstap betekent dat de verdediger ook weer in beeld komt van het Nederlands elftal, durft hij niet te zeggen. "Ik speelde drie jaar geleden voor het laatst namens de nationale teamploeg. Of ik weer opgeroepen word, is aan Frank de Boer. Voor mij is het belangrijkste om fit en succesvol te worden bij mijn nieuwe club en om goed te spelen", aldus Fosu-Mensah.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen