"Onana is moreel verplicht dat hij zijn contract verlengt bij Ajax"

11 februari 2021, 23:16

De kans is groot dat Andre Onana zijn contract bij Ajax gaat verlengen. Dat verwacht Ajax-watcher Freek Jansen althans over de vanwege doping geschorste Kameroense keeper. Dat zou voor alle partijen de meest logische optie zijn. "Ze moeten Onana's contract verlengen. Dat is financiële noodzaak, anders loopt hij straks transfervrij de deur uit."

Dat vertelt Jansen in de podcast van Voetbal International. "Onana is het moreel verplicht dat hij zijn contract verlengt", stelt Jansen. "Je kunt het niet maken dat je je een jaar niet inzet voor Ajax en een paar maanden later gratis de deur uitloopt. Gezien de band tussen Ajax en Onona kan het bijna niet anders, dat lijkt me het meest logisch." Marc Overmars hintte woensdag tijdens een interview met ESPN ook al op een langer verblijf van de geschorste goalie.

"Als hij verlengt met een jaar, dan is zijn transferwaarde gegarandeerd voor Ajax – ondanks dat die transferwaarde keldert", verwacht Jansen. "Overmars liet dit ook doorschemeren, al kijken ze wel naar de voorwaarden. Volgens mij hoef je officieel niet eens salaris te betalen aan een geschorste speler, maar ik neem aan dat Ajax wel doorbetaalt", aldus de journalist, die aangeeft dat het van buitenaf wel vreemd lijkt: een keeper die vanwege doping geschorst wordt en met wie het contract verlengd wordt.

Lees ookOvermars gaat uitgebreid in op heikele punten bij Ajax

Toch is daarmee alleen de kous nog niet af. Komende zomer wacht Ajax namelijk een nieuw dilemma. "Kun je Maarten Stekelenburg laten staan of haal je een nieuwe keeper. En stel dat die nieuwe keeper het heel goed doet: wat doe je dan?", somt Jansen nog een paar lastige zaken op voor de Amsterdammers door de soap rondom Onana.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen