Ten Hag: Ajax met Onana in gesprek over contractverlenging

24 februari 2021 – De kans is aannemelijk dat Ajax en Andre Onana een nieuwe verbintenis overeen gaan komen. De Kameroense keeper staat nog lang buitenspel vanwege zijn dopingschorsing en heeft nog een contract tot 2022 bij Ajax. Volgens Erik ten Hag gaan beide partijen met elkaar om tafel.

Ten Hag: Ajax met Onana in gesprek over contractverlenging

Dat gaf de trainer woensdag aan op de persconferentie voor het duel met Lille. "De club is met Andre in gesprek", zei Ten Hag volgens Voetbal International. "In die hele constructie wordt een plan meegenomen over hoe je dit overbrugd. Alle opties passeren daarbij de revue. Of ik signalen van Andre heb gekregen? Nee, we zijn gewoon met elkaar in gesprek. Over de inhoud daarvan kan ik uiteraard niets kwijt."

Technisch directeur Marc Overmars gaf onlangs ook al aan dat hij om tafel wil met Onana. "Hij heeft nog contract voor een jaar, daar gaan wij het zo snel mogelijk over hebben met hem en zijn mensen. Het kan twee kanten op. Verlengen en blijven tot het contract stopt, maar dat is te complex om zomaar even alles op tafel te gooien", zei Overmars halverwege februari bij ESPN. Het kan dat Ajax in het mogelijke nieuwe salaris rekening gaat houden dat de keeper een jaar niet speelt. "De beloning kan ook een stuk minder zijn natuurlijk, als je niet speelt… Ik ben geen jurist maar volgens mij staan er dingen in een contract, maar daar gaat het niet om. Het gaat er om dat je samen een weg bewandelt."

Lees ook: Ten Hag mist Mazraoui en Tagliafico en bevestigt Promes-deal

gerelateerd