Valckx reageert op ontslag De Koning en wil snel opvolger

16 maart 2021, 11:29

Stan Valckx heeft tekst en uitleg gegeven bij het ontslag van trainer Hans de Koning. De technisch manager stelt dat de negatieve resultaten, met de verloren halve finale van de KNVB Beker werden er acht duels op rij verloren, ervoor zorgde dat er niet genoeg draagvlak meer was. 

"Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om per direct afscheid te nemen van Hans. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden", aldus de technisch manager op de clubsite van VVV-Venlo. Enkele weken geleden werd al bekend dat de wegen van VVV-Venlo en Hans de Koning aan het einde van het seizoen zouden scheiden, maar dat moment is dus vervroegd. Destijds gaf de coach zelf aan dat hij duidelijkheid wilde over zijn toekomst, maar die kon de club op dat moment nog niet geven. 

"Al met al een vervelend besluit, dat overigens niets afdoet aan het feit dat wij Hans zeer dankbaar zijn voor wat hij in zijn tijd bij de club heeft neergezet en bereikt", aldus Valckx. Over een mogelijke vervanger van De Koning verwacht hij overigens snel meer nieuws: "We hebben de intentie om snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen die al tijdens onze eerstvolgende wedstrijd, op zondag 21 maart tegen PEC Zwolle, voor de groep staat."

Lees ook: 'Luhukay moet De Koning opvolgen bij VVV-Venlo'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen